Ședința convocată de Klaus Iohannis vine în contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus pe întreg teritoriul țării și a reintrării mai multor județe, inclusiv Capitala, în scenariul roșu.

Cu toate că se vorbește deja de valul trei de coronavirus în România, s-au făcut o serie de derogări cu privire la prezența fizică a elevilor la școală, în contextul examenelor care se apropie. 

 

Citeste si: Care dintre vaccinuri sunt eficiente împotriva variantei de COVID-19 din Brazilia

Cine participă la ședința cu Iohannis de la Cotroceni

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la şedinţa de la ora 15,00 vor participa prim-ministrul Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general- Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, gen. mr. Dan Paul Iamandi, şi Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Citeste si: În ce condiții vor susține elevii examenele naționale, dacă mai multe localități din țară vor fi carantinate

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni că a avut mai multe discuţii cu Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru ca examenele naţionale să poată fi organizate, inclusiv în localităţile aflate în carantină, cu prezenţa fizică, pentru a asigura relevanţa.

"Dacă totuşi, în perioada examenelor naţionale, vom avea localităţi carantinate, am iniţiat deja discuţiile cu CNSU în vederea obţinerii unei derogări, unei excepţii, sigur, cu respectarea accentuată a regulilor de protecţie sanitară, dar care să permită elevilor, oricărui elev din această ţară să meargă să susţină Evaluarea naţională sau Bacalaureatul pentru că sunt examene

esenţiale, determinante pentru viitorul fiecărui elev”,  a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la un post TV.

Citeste si: Care dintre vaccinuri sunt eficiente împotriva variantei de COVID-19 din Brazilia

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Lora sare în apărarea Sânzianei Negru după scandalul de la Electric Castle: ”Bunul simț aruncat la gunoi este mai grav”- radioimpuls.ro

Ministrul Educației consideră că în cel mai rău scenariu vor fi "foarte multe” localităţi carantinate, dar, "chiar şi în această situaţie vom analiza în ce măsură se poate gestiona riscul epidemiologic, având în vedere importanţa acestor examene naţionale, pentru a putea face o derogare pentru zilele în care se organizează examene naţionale, dar suntem încă departe, să ajungem acolo, eu rămân optimist că nu vom fi în acea situaţie”.

Tot acesta a mai spus că în jur de 33% dintre angajaţii din învăţământ- 50% dintre cadrele didactice- sunt vaccinaţi şi că dacă vor mai fi doritori angajaţi din învăţământ există disponibilitatea din partea autorităţilor să continue vaccinarea acestora în "centre dedicate”. "În condiţiile astea, sunt optimist că vom putea avea o siguranţă sanitară în şcoli care să ne permită să organizăm examenele naţionale”, a mai adăugat Cîmpeanu.

O altă ședință la Cotroceni

La ora 17,30, şeful statului va avea o întâlnire cu liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, şi deputatul Ovidiu Ganţ pe tema minorităţilor naţionale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si