Klaus Iohannis, vizită de stat în Egipt. Se va întâlni cu președintele Abdel Fattah El-Sisi

Vizita se desfăşoară cu ocazia dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, dar şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt.

Author: Diana Bostan miercuri 27 octombrie 2021 , 08:18

Klaus Iohannis, vizită Egipt

Klaus Iohannis, vizită Egipt

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis se află miercuri într-o vizită de stat în Egipt, la invitaţia omologului său, preşedintele Abdel Fattah El-Sisi.

Președintele va fi primit la Palatul Prezidenţial Al-Ittihadiya

”Vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt . Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele României şi preşedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, a transmis Administraţia Prezidenţială.  

Citeste si: Cate stele are Nicolae Ciuca. Propunerea pentru fotoliul de prim-ministru este general in rezerva

Securitatea din Orientul Mijlociu, printre temele de discuție

De la ora 14:15, Klaus Iohannis se va întâlni la sediul Parlamentului egiptean cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Hanafy Ali El-Gebaly şi cu preşedintele Senatului Abdel-Wahab Abdel-Razeq. 

Citeste si: „Nu am putut trăi cu ideea că l-am abandonat la 3 ani”. Mesajul de adio trimis de Cristian Stănilă, înainte de a se sinucide, în Vrancea- kanald.ro

Citeste si: „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

Citeste si: Ludovic Orban își va da demisia din grupul parlamentar PNL. "A fost picătura care a umplut paharul"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si