În decembrie 2016, joaca unei fetițe de 12 ani s-a sfârșit brusc, pentru totdeauna. Maria s-a prăbușit în gol, de la etajul cinci al unui bloc aflat în construcție.

Au trecut aproape patru ani de atunci, iar prima fază a procesului a ajuns la final. Judecătorii au dat verdictul în februarie. În primă instanță, administratorul fimei care a construit blocul ilegal, ridicat fără autorizații, a primit închisoare 4 ani și o lună.

Mama Mariei a primit 20.000 de euro daune morale, iar fratele fetiței tot 20.000 de euro.  Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată.

Povestea tragică a fetiței de 12 ani a fost descrisă și în ”concluziile” scrise ale avocatului familiei Mariei. În loc să facă o expunere seacă a motivelor pentru care judecătorii trebuie să dea un verdict dur pentru vinovați, avocatul a povestit cu emoție că a cunoscut-o pe copilă.

Citeste si: Cu cine a interacționat cea de-a 13 victimă din România confirmată cu noul coronavirus

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Citeste si: Acuzații de rasism în Galați! Medicii ar fi refuzat să trateze un copil de etnie romă: „Plângea şi întreba: Tata, pe mine de ce nu vrea să mă vadă un medic?”

Avocatul fetiței de 12 ani care a căzut de pe bloc: ”Nepoata mea mi-a vorbit despre Maria”

Iată un pasaj din ”concluziile scrise” ale avocatului mamei Mariei.

”Am cunoscut-o pe această fetiță în urmă cu 4 ani și ea, micuța, avea atunci aproape 10 ani, a stat o zi întreagă, într-o sâmbătă, în curtea casei mele, în casa mea și s-a jucat protector cu nepoata mea, atunci de 5 ani și am servit prânzul împreună și cina împreună... Iar nepoata mea, când i-am vorbit despre Maria, și-a amintit de ea. Și seara, mi-a dat un desen făcut de ea, care o înfățișează pe Maria cu aripi de înger, înconjurată de flori. Și mi-a spus ca atunci când voi vorbi în fața judecătorilor despre Maria, să le arăt și desenul ei. DUMNEZEULE, ce nume frumos, Maria!

Deși astăzi sunt avocatul unui înger și ar trebui să mă simt confortabil, plutind sentimental pe undeva... eu nu mă simt bine deloc! Pentru că aș vrea să-i spun acelei copile cu care am petrecut o zi întreagă alături și de nepoata mea, aș vrea să-i spun, la timpul prezent, că îmi este dragă! Iar astăzi eu nu-i pot spune decât că, amintirea ei îmi este dragă!”, scrie avocatul familiei Mariei.

Citeste si: Familie recent întoarsă din Italia, ținută în carantină în condiții inumane! În salon erau doar 17 grade Celsius: „Am cerut să mergem la toaletă și nu ni s-a permis”

Avocatul fetiței de 12 ani care a căzut de pe bloc, după ce a văzut pozele anchetatorilor: ”Poate și pentru mine ar fi fost prea mult”

În același ton, pe multe pagini, apărătorul descrie tragedia familiei Mariei, însă, la un moment dat, descrie imaginile de la dosar, pe care anchetatorii le-au făcut la locul tragediei.

Citeste si: Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut o noapte turbată. Vreau să zic că m-am odihnit foarte bine.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

”Profesia mi-a dat de câteva ori ocazia de a vedea și a simți imagini pe care nimeni nu dorește să le vadă, să le păstreze pe retină sau în ochii minții. În această cauză, în dosarul de urmărire penală, am fost nevoit să văd planșele fotografice realizate de ofițerii criminaliști la locul producerii dramei și de la secția de medicină legală. Aceste imagini redau, în diferite ipostaze, dramatice... cadavrul micuței Maria. Iar o fotografie, parcă simbolică, a trecerii noastre prin această lume, înfățișează un pantofior pe care micuța îl avea în picior cu câteva zeci de minute înainte... Aceste planșe înfățișează sec, implacabil, sfârșitul destinului pe acest pământ al unei fetițe de doar 12 ani, veselă, frumoasă, plină de viață și nevinovată, pe care eu o cunoscusem cu doi ani înainte, jucându-se cu veselie și dezinvoltură în casa mea. Și din aceste considerente sentimentale am încercat să fiu, cât am putut de rezumativ, în concluziile mele orale, cu atât mai mult cu cât în sala de judecată au fost prezente mama și bunica micuței victime. Iar sufletele lor, greu încercate de această cutremurătoare dramă, ar fi fost din nou și nedrept răvășite. Și poate că nici eu, avocatul îngerului, nu aș fi putut duce până la capăt acest demers. Poate și pentru mine ar fi fost prea mult, mult prea mult”, scrie avocatul în ”concluziile” atașate la dosarul fetiței moarte.

Iată imaginile cutremurătoare de la înmormântarea Mariei, prezentate în Stirile Kanal D

Autor: Daniel Savopol/ Stirile Kanal D


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si