Conserve toxice. Cât de toxice sunt alimentele din conservă pentru organism. Mai mănânci?

Conserve toxice. Cercetătorii au descoperit cât de toxice pentru organism sunt alimentele conservate.

Author: K.B. joi 05 martie 2020 , 12:50

Conserve toxice. Cât de toxice sunt alimentele din conservă pentru organism. Mai mănânci?
Conserve toxice. Cât de toxice sunt alimentele din conservă pentru organism. Mai mănânci?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conserve toxice. Cutiile de conserve conţin substanţe chimice dăunătoare organismului. Cercetătorii au determinat că aceste chimicale sunt absorbite în corp şi cauzează probleme de sănătate. Deşi multe fabrici s-au autosesizat şi au exclus substanţa bisphenol A din producere, aceasta continuă să fie prezentă în diferite obiecte destinate uzului casnic, precum recipiente de plastic, pungi de plastic, sticle de plastic, jucării pentru copii, cutii de conserve.

Citeste si: Clătite cu urdă și verdeață. Secretul gospodinelor din Maramureș

Conserve toxice. Atenţie la mâncarea din conservă! Conţine bisfenol A, cu efecte nefaste asupra sănătăţii

Conserve toxice. Cât de toxice sunt alimentele din conservă pentru organism. Mai mănânci?
Conserve toxice. Cât de toxice sunt alimentele din conservă pentru organism. Mai mănânci?

Conserve toxice. De mai bine de un deceniu se vorbeşte despre pericolele substanţei chimice numite bisfenol A (BPA), un disruptor endocrin utilizat la fabricarea obiectelor de plastic. Datorită presiunii consumatorilor, după ce mai multe studii au constatat cât de nocivă este substanţa, bisfenolul A a fost eliminat în mare parte din biberoanele pentru copii şi sticlele de apă. 

Conserve toxice. Un grup de experţi, ce activează în interesul consumatorului, de la Environmental Working Group (EWG), au constatat că doar 10% dintre companiile producătoare au eliminat în totalitate BPA şi din cutiile metalice ale alimentelor.

,,Restul fabricilor, din cele 354 cercetate, continuă să folosească bisfenol A’’, afirmă Samara Geller, reprezentant EWG.

Conserve toxice. Bisfenolul A (BPA) este o substanţă organică prezentă în mai multe materiale plastice. Cutiile metalice de conserve sunt de obicei căptuşite cu un strat subţire de material plastic, ce are rolul de a preveni ruginirea cutiei şi a păstra produsele. Cercetările arată că BPA trece din stratul de material plastic în alimentul din cutie şi este absorbit apoi rapid în organism. Cercetătorii de la Universitatea Harvard, din SUA, au determinat că, de fapt, consumul unei singure conserve poate creşte de 20 de ori nivelul bisfenolului în sânge. În UE, utilizarea bisfenolului A este interzisă doar la fabricarea biberoanelor.

Citeste si: Clătite. Secretul clătitelor pufoase

Conserve toxice. Totodată, studiile arată că BPA este toxic şi interferează cu acţiunea hormonilor în organism. Astfel, acesta afectează calitatea spermei şi a embrionilor, dereglează concentraţia hormonilor tiroidieni şi sexuali în organism, creşte riscul de diabet. O cercetare publicată în revista Reproductive Toxicology a concluzionat că expunerea la BPA poate să modifice particularităţile comportamentale la copii şi să crească riscul pubertăţii precoce.

Conserve toxice. Toxicitatea bisfenolului A se manifestă în formă de ,,U’’ – dacă alte substanţe devin mai toxice odată cu creşterea dozei, atunci în cazul bisfenolului A, există efecte puternice la doze mici, mai puține efecte – la doze moderate şi mai multe efecte – la cantități mari de expunere, potrivit unui raport publicat în august 2014 în revista Environmental Health Perspectives.

Conserve toxice.,,Excluderea BPA din cutiile de conserve este tehnic mai dificilă decât eliminarea acestuia din biberoane’’, afirmă Samara Geller, iar substanţa se găseşte în continuare în cutiile metalice. ,,Am observat că există tendinţa de a exclude BPA din conservele de fasole, aliment cu nivel de aciditate scăzut, în timp ce este prezent constant în conservele de roşii, produs alimentar cu aciditate mai înaltă’’, declară expertul.

Conserve toxice. Cât de toxice sunt alimentele din conservă pentru organism. Mai mănânci?
Conserve toxice. Cât de toxice sunt alimentele din conservă pentru organism. Mai mănânci?

Conserve toxice. Una din două conserve de ton are în compoziţie peşte contaminat cu Cesiu 137!

Conserve toxice. 40% din conservele de ton analizate sunt fie etichetate greșit, fie nu conțin suficiente informații pentru consumatori!
La 2 din 5 conserve de ton nu este menționată, pe etichetă, zona de pescuit!
Femeile însărcinate, persoanele în vârstă cu boli cronice și copiii trebuie să evite consumul de ton (Ton Albacora) în conservă din cauza conținutului de metale grele (plumb, cadmiu și mercur).

Citeste si: Usturoi chinezesc toxic. Desoperire șocantă în urma unei analize de laborator

Citeste si: Clătite americane. Rețetă pentru clătite pufoase

Conserve toxice. Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România- APC România) membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a analizat 33 conserve de ton distribuite de către: Interbrands Marketing & Distribution, Defne Selos, Serpico Trading, De Silva Exclusiv, Tymbark Maspex Romania, Garom Food, Ivico Total Distribution, Whiteland Import-Export, Nordic Import Export, Parma Food Group Distribution, Mico Total Distribution, Queen Monaco Services, Safeway International, Hame Romania, Dinadi si Cyrom Romania. Acest studiu face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”. Prin această campanie, experții Asociației Pro Consumatori (APC) își propun să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor astfel încât aceştia să facă achiziții în cunoștință de cauză.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Iată cine e presupusul amant al Irinei Tănase. Bărbatul care a distrus relația de... Iată cine e presupusul amant al Irinei Tănase. Bărbatul care a distrus relația de iubire a lui Dragnea e din Galați!
spotmedia.ro
O gumă de mestecat ar putea împiedica transmiterea Covid O gumă de mestecat ar putea împiedica transmiterea Covid
spotmedia.ro
Reţeta perfectă pentru cea mai bună îmbrățișare Reţeta perfectă pentru cea mai bună îmbrățișare
b1.ro
Relația dintre Irina Tănase și Liviu Dragnea, distrusă de un bărbat din Galați. Cine... Relația dintre Irina Tănase și Liviu Dragnea, distrusă de un bărbat din Galați. Cine este presupusul amant al blondinei
infoactual.ro
Previziunile lui Nostradamus îngrozesc. Anul în care începe Al Treilea Război Mondial Previziunile lui Nostradamus îngrozesc. Anul în care începe Al Treilea Război Mondial
infoactual.ro
Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii
evz.ro
Ultimele cuvinte pe care Liviu Dragnea i le-a spus Irinei. Mulți o suspectau, dar acum... Ultimele cuvinte pe care Liviu Dragnea i le-a spus Irinei. Mulți o suspectau, dar acum nu mai e niciun dubiu
doctorulzilei.ro
Prima declarație a lui Liviu Dragnea, despre despărțirea de Irina. ”Știu bine ce fac și... Prima declarație a lui Liviu Dragnea, despre despărțirea de Irina. ”Știu bine ce fac și de ce”
romaniatv.net
Iată cine e presupusul amant al Irinei Tănase. El este tânărul pentru care Liviu... Iată cine e presupusul amant al Irinei Tănase. El este tânărul pentru care Liviu Dragnea și-a luat bagajele și a plecat!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si