La 58 de ani, Tudorel Toader e ministrul Justiţiei, însă încasează şi pensie de fost magistrat! Venitul uriaş al fostului judecător! Ce venit are şi soţia acestuia

Tudorel Toader este acum ministrul Justiţiei, dar şi pensionar, după ce a fost judecător la Curtea Constituţională până în 2016

Webeditor: M.C.B. Author: C.L. joi 25 octombrie 2018 , 21:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Tudorel Toader a fost judecător la Curtea Constituţională până în 2016, când i-a expirat mandatul şi când, de altfel s-a şi pensionat. Iar venitul pe care îl obţine Tudorel Toader din pensie este unul uriaş, de peste 27.000 de lei pe lună şi asta pentru că actualul ministru beneficiază de o pensie specială. 

Tudorel Toader este unul dintre pensionarii privilegiaţi de noua legislaţie, iar în aceste condiţii venitul lui va mai creşte.

Pe lângă această pensie uriaşă, Tudorel Toader primeşte salariu de ministru, care este cu doar puţin peste 10.000 de lei pe lună. Dar, conform celei mai recente declaraţii de avere, depusă în iunie 2018, Toader a mai obţinut anul trecut venituri ca profesor universitar la Facultatea de Drept din Iaşi- 82.374 de lei şi de la Consiliul Superior al Magistraturii – 69.686 lei.

Pe de altă parte şi veniturile soţiei lui Tudorel Toader au crescut în ultima perioadă. Din primăvară, Elena Toader este şeful Secţiei de Gastroenterologie Ia Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, după un concurs controversat în care contracandidaţii s-au retras, conform Ziarul de Iaşi.

Anul trecut, înainte de a fi şefa secţiei, dr Elena Toader a avut un venit de 33.308 de lei pe an, un pic mai mare decât pensia lunară a soţului ei.

Miercuri, Tudorel Toader a cerut revocarea din funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr susţinând că acesta a fost evaluat timp de două luni. Ei bine, o zi mai târziu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, a declarat că şi Tudorel Toader, va fi evaluat.

"Exact ca la domnul Lazăr, fără îndoială şi domnul Toader va fi evaluat. Cine îl evaluează pe domnul Toader? Doamna prim-ministru. Eu aştept opinia doamnei prim-ministru. M-am întâlnit astăzi cu dumneaei şi erau alte chestiuni în Biroul permanent. Aştept opinia dumneaei, probabil că luni sau marţi, cred că săptămâna viitoare. A făcut şi foarte multe lucruri bune domnul Toader, a făcut şi lucruri mai puţin bune, cum ar fi spre exemplu legislaţia care cred eu că trebuia asumată întâi de minister şi apoi- nu de parlament. Dacă ne uităm la cea mai importantă legislaţie din ultima perioadă, cea care vizează legile justiţiei, cele trei, sau codurile, cred că aici Ministerul Justiţiei trebuia să fie mai pro-activ", a declarat Florin Iordache, preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si