Unde ajung clienții Enel. Enel va părăsi piața din România începând cu anul 2023. Reprezentanții firmei italiene au declarat că activitățile din Europa vor fi în cea mai mare parte în zone din jurul Italiei și Spaniei. 

În România, ENEL deține trei milioane de clienți. Iată la cine ar putea ajunge aceștia și cine ar putea prelua locul companiei italiene!

Unde ajung clienții Enel.

La cine ar putea ajunge clienții ENEL. Firma italiană a anunțat că pleacă din România

[Sursa foto: PixaBay]

Unde pot ajunge clienții Enel după ce firma italiană a anunțat ca pleacă din România

Clienții ENEL din România ar trebui să fie preluați de compania care va cumpăra operațiunile firmei italiene. Cu toate acestea, noua firmă nu poate fi obligată să accepte contractele pe care nu le consideră avantajoase. 

Consumatorii casnici și IMM-urile beneficiază în aceste momente de prețuri plafonate din partea statului care compensează furnizorilor o diferență dintre plafon și un preț stabilit de către autorități- 1.300 de lei pe MWh, care este sub prețul pieței.

De-a lungul anului statul a avut întârzieri când a venit vorba despre plata acestor deconturi, compania sau companiile care vor prelua operațiunile ENEL ar putea considera contractele nerentabile.

Citește și: VIDEO| Românii își vor putea plăti facturile în rate

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În această posibilă situație în care noul cumpărător va refuza preluarea contractelor clienților ENEL, aceștia vor fi transferați automat către unul dintre furnizorii deja existenți pe piață stabilit în fiecare lună de către Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE).

Niciun furnizor de pe piață nu poate prelua un număr atât de mare de contracte pentru că niciunul dintre ei nu are o capacitate atât de mare în ceea ce privește furnizarea.

Singura soluție ar fi ca autoritățile române să discute din timp cu companiile care doresc să cumpere operațiunile Enel România, potrivit HotNews.ro.

Unde ajung clienții Enel.

La cine ar putea ajunge clienții ENEL. Firma italiană a anunțat că pleacă din România

[Sursa foto: PixaBay]

Enel România a avut un profit de 153 de milioane de euro în 2021

Firma italiană a anunțat că va pleca din România în anul 2023. Compania a înregistrat o scădere semnificativă în România, unde este unul dintre cei mai mari furnizori, distribuitori și producători de energie electrică și servicii energetice. 

ENEL administrează 130.000 de linii electrice în România și are peste 3 milioane de clienți. Presa economică a anunțat de curând că o companie din Grecia ar dori să preia ENEL România, fiind vorba de o tranzacție de 1,8 miliarde de euro.

Citește și: Vești proaste de la Comisia Europeană: prețurile rămân mari și în 2023

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

ENEL a dorit să plece din România și în 2014 și în 2019.

În România, Enel ocupă o treime din piaţa locală de distribuţie, în trei zone importante ale ţării (Muntenia Sud- inclusiv Bucureşti, Banat şi Dobrogea).

Compania estimează o reducere a datoriei, de 12 miliarde de euro pentru anul următor. Enel a înregistrat în primul semestru al anului pierderi operaţionale de 115 milioane euro pe sectorul de retail din România şi de 51 milioane euro pentru activitatea locală de infrastructură şi reţele.

Citește și: Decizia finală privind facturile la energie. Cât vor plăti românii pe curent și gaze până în martie 2025


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si