Imagini uluitoare: Lacul Cișmigiu a secat. Ce spune Primăria Capitalei

Lacul Cișmigiu a secat. Viața vietăților sălbatice este pusă în pericol acum. Imagini cu dezastrul din București.

Author: Georgiana Balaban marți 05 iulie 2022 , 19:26

cișmigiu

Lacul Cișmigiu a secat.

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lacul Cișmigiu se află într-unul dintre cele mai apreciate și cunoscute parcuri din București. Acum, acest lac a secat. Primăria Capitalei a luat o decizie radicală. Trecătorii sunt foarte deranjați de mirosul neplăcut.

Se pare că nici în parcul Herăstrău situația nu este una roz.

Citește si: Povestea impresionantă a unui român, șofer de TIR, după ce s-a întâlnit doi colegi ucraineni: „Mi s-a făcut pielea de găină, nu am știut ce să răspund”

Zeci de oameni treceau pe lângă lacul Cișmigiu, pentru a se relaxa într-unul dintre cele mai renumite parcuri din Capitală. Acum situația s-a schimbat total. Viața vietăților sălbatice este pusă în pericol.

Lacul Cișmigiu a secat

Parcul arată total diferit. Pare a fi părăsit, iar toate viețuitoarele au dispărut. Oamenii sunt extrem de deranjați de mirosul urât. Primăria a luat decizia de a seca lacul, pentru lucrările la un pod mai vechi. Cu toate astea, acolo nu există nici urmă de muncitori.

cișmigiu

Parcul Cișmigiu este de nerecunosut.

Citește si: Şoferii amenință mâine cu un protest de amploare. Benzinăriile din toată țara ar putea fi blocate

„Lucrările de reparații capitale sunt realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, valoarea totală a lucrărilor este de 2.2

milioane lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 9 luni, respectiv o lună proiectarea și 8 luni execuția. Golirea lacului a fost efectuată la solicitarea Trustului de Clădiri Metropolitane București SA, în vederea realizării unor lucrări premergătoare reparării podului (foraje). ALPAB a anunţat telefonic reprezentantul Grupului de Iniţiativă Civică Cişmigiu că va începe golirea lacului Cişmigiu, iar acesta a luat legătura cu specialiștii din cadrul „Asociației Visul Luanei”, în vederea punerii în siguranţă a vieţuitoarelor sălbatice, respectiv păsări, şerpi, etc.”, au precizat cei de la PMB, potrivit gandul.ro

Totuși, rămâne de văzut când vor începe acele lucrări. Temperaturile ridicate din ultima vreme nu ajută deloc la refacerea podului, asta din cauza faptului că mirosul deranjează din ce în ce mai mult.

Citește si: Incendii de vegetație din cauza caniculei

Oficialii PMB, încep lucrările la Podul Mare din Cișmigiu, care le va asigura oamenilor o trecere pietonală, iar din acest motiv Primăria Capitalei a decis să sece lacul.

În România, lucrările încep greu. Situația nu este una bună nici în Herăstrău, mai ales pentru că locurile de joacă au devenit, cu trecerea timpului, un pericol pentru copii decât un loc în care cei mici se distrează.

Citește si: Ce simte un om când e mușcat de rechin? Mărturisirile unui supraviețuitor: „Nu îți mai simți corpul. Piciorul meu era la el în gură. Mi-am înfipt pumnul printre colții lui, ca să-l scot”


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si