Legea mirosurilor intră în vigoare de astăzi. Ce amenzi vor fi aplicate - VIDEO

Legea mirosurilor care de astăzi pedepsește... mirosurile ar putea fi folosită cu rea credință împotriva gospodinelor care gătesc cu ușa deschisă și terorizează vecinii. Sau împotriva celor care fac grătare în balcon sau în fața blocului. Cei care au conceput-o, însă, susțin că ținta ar fi alta: gropile de gunoi sau combinatele chimice.

Author: Mircea Pop joi 16 iulie 2020 , 09:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O gospodină povestește că s-a înarmat cu ustensile de ultimă generație de grija copiilor care nu pot suporta miros de mâncare în casă: ”Deci, nu miroase, mamă, datorită tigăilor pe care le-am cumpărat special ca să nu miroasă!”

Din păcate, problema nu a fost tranșată, căci oamenii au uitat poate că, stând la bloc, mai au și vecini.

Își vor reclama vecinii invocând legea mirosurilor

Pentru cei deranjați de mirosuri, proaspăta lege pică la țanc. Practic, gospodinele care învăluie toată scara în mirosuri de mâncare pot fi reclamate și pot fi sancționate cum ar fi nora acestui domn:

”Atunci când e foarte cald... și face nora mea mâncare, deschide ușa pe scară!”

Citeste si: Iohannis a promulgat o nouă lege! Ce riscă cei care crează disconfort olfactiv cetățenilor

Alții merg mai departe de atât- revoltând mulți vecini: ”Se fac grătare.... chiar deranjant, deranjant!”

În altă parte ar trebui să se îndrepte autoritățile, spun oamenii. Spre ghenele de gunoi de unde răzbate un miros ce cu greu poate fi îndurat:

”Acum când vorbim nu simți nimic? A gunoi, tot Bucureștiul miroase a gunoi!”

Legea mirosurilor. Ce spun inițiatorii

Inițiatorii legii se apără și spun că prin această lege și-au dorit să taxeze poluatorii: să mai reducă din noxele emise de gropile de gunoi din apropierea orașului.
”Avem o cazuistică foarte largă, fermele de animale, combinate chimice, situația specifică din Timișoara de unde a pornit legea și chiar și gropile de gunoi, chiar în Ilfov afem o situație aparte, avem 3 gropi de gunoi, cea de la Rudeni, de la Glina și de la Vidra și toate împrăștie mirosuri foarte păuternice”, spune Cornel Zainea, deputat USR.

Citeste si: Sunt vizați toți cei care locuiesc la bloc. Amenzile ajung la 30.000 de lei. Legea a fost adoptată

Legea a intrat deja în vigoare, iar amenzile pentru persoanele juridice sunt cuprinse între 25.000 și 50.000 de lei, în timp ce persoanele fizice vor plăti între 2500 și 5000 de lei.

Citeste si: Patronul firmei care a făcut deratizarea în blocul din Timişoara unde au murit trei oameni, plasat în arest la domiciliu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si