O leoaică de la o grădină zoologică din Belgia a fost testată pozitiv la COVID-19

O leoaică de la o grădină zoologică din Belgia a fost testată pozitiv pentru COVID-19, iar ceilalţi lei au fost plasaţi în izolare în incinte individuale departe de public, a anunţat Pairi Daiza Park, relatează Reuters.

Author: Razvan Ilie miercuri 15 decembrie 2021 , 21:12

Leu confirmat cu SARS-Cov2 în Belgia

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Grădina zoologică din Brugelette, provincia Hainaut, a precizat că Dana, unul dintre cei patru lei din parc, prezenta febră, tuse şi pierderea poftei de mâncare, conform medicilor veterinari.

Citeste si: „Este cea mai mare amenințare de la debutul pandemiei". Avertisment despre varianta Omicron

Și leii mor din cauza COVID-19

Niciunul dintre îngrijitorii leoaicei nu a fost testat pozitiv la COVID-19.

În iunie, o leoaică de la o grădină zoologică din oraşul indian Chennai a murit din cauza COVID-19, iar cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate la alte feline mari.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Italia impune de joi test negativ obligatoriu pentru toţi călătorii care sosesc din UE

Animalele iau COVID-19 de la oameni

Răspândirea pandemiei COVID-19 are loc în cea mai mare măsură pe calea transmiterii între oameni. S-a observat că infectarea speciilor de animale susceptibile pentru SARS-CoV-2 a avut loc preponderent în urma contactului cu persoane infectate, cu sau fără semne clinice ale bolii.

Infecţiile în cazul animalelor au fost preponderent descoperite prin urmărirea contactului cu oamenii care aveau COVID-19.

Printre speciile de animale cele mai afectate de coronavirus sunt nurcile, ratonii, iepurii, porcinele și bovinele. Nurcile se pot infecta şi pot manifesta semne clinice respiratorii şi gastrointestinale, şi se poate observa o mortalitate crescută.

Totuşi, în cele mai multe cazuri, infecţia cu SARS-CoV-2 nu determină manifestarea semnelor clinice la nurci.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si