Olguţa Vasilescu: „Guvernul PNL trebuia să recalculeze trei milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul”

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a făcut declarații inedite despre guvernarea PNL. Ea a vorbit despre neregulile în legătură cu pensiile românilor.

Author: Georgiana Balaban luni 18 ianuarie 2021 , 08:59

lia olguța vasilescu despre pensii
Fostul ministru Lia Olguța Vasilescu.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat că guvernarea PNL trebuia să recalculeze trei milioane de dosare de pensie şi nu a fost recalculat nici măcar unul.

Ea a adăugat că punctul de pensie trebuia să crească la valoarea de 1.775 lei, echivalentul unei majorări de 40%, anul trecut, iar în 2021, punctul de pensie ar fi trebuit să ajungă la 1.875 lei.

Citeste si: Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Ce a transmis Lia Olguța Vasilescu

„În niciun caz nu am împins creşterea de 40% în anul electoral 2020, ştiind că nu vom mai fi la guvernare”, a afirmat Olguţa Vasilescu duminică seara la Antena 3.

Citeste si: Contre între Olguţa Vasilescu şi Violeta Alexandru la audierea ministrului Muncii- Vasilescu: Spuneţi textual dacă cresc pensiile cu 40%

lia olguța vasilescu despre pensii
Olguța Vasilescu - despre pensii.[Sursa foto: google]

Ea a adăugat că procesul de recalculare a pensiei trebuia să elimine inechităţile din sistem, dincolo de majorarea punctului de pensie.

„Există la ora actuală oameni care au muncit 30 de ani şi primesc pensie minimă. Ce trebuia să se întâmple: de la 1 ianuarie 2020 până în septembrie 2020 ar fi trebuit să se facă recalcularea a 5 milioane de pensii. Când am plecat de la guvernare, softul de recalculare era în licitaţie. Până în prezent, trebuiau recalculate 3 milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul. De ce? Întrebaţi-i pe ei”, a completat Vasilescu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si