Lia Olguta Vasilescu promite majorarea salariilor bugetarilor: "Cei care au pana in 4.000 de lei vor castiga dublu, in timp ce restul vor avea o crestere de 45%"

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a facut niste declaratii la un post de televiziune ce ii bucura pe bugetarii din Romania in cazul in care aceste vorbe vor deveni realitate.

C.I.P., duminică 05 martie 2017 , 13:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Oficialul din Minister a dezvaluit ca bugetarii care acum primesc pana in 4.000 de lei vor avea salarii duble, iar cei care au venituri peste acest prag, vor avea parte de cresteri de 45%. Totusi, ea nu a putut sa precizeze cand va intra in vigoare legea salarizarii unitare.

Lia Olguta Vasilescu a promis ca de luni va incepe discutiile cu sindicatele din ordinea publica si sanatate. "Suntem in discutii pe legea salarizarii unitare. De luni incepem intalnirile cu sindicatele", a spus ea la Romania TV.

Intrebata de data cand legea ar urma sa ajunga la Parlament, ea a spus ca nu poate da un termen fix, deoarece trebuie sa aiba loc o serie de discutii cu sindicalistii.  "Nu pot sa va dau o data concreta, pentru ca trebuie sa avem mai intai discutii cu sindicatele, dar, cel mai clar, este termenul pe care il avem si programul de guvernare, ce va trebui sa fie adoptata pana la data de 1 iulie anul acesta. Pana la pragul de 4.000 de lei, salariile se dubleaza, dupa 4.000 de lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 de lei sunt cresteri, dar nu foarte mari", a adaugat ministrul.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si