Liberalii cer audit extern la Primăria Iaşi pentru verificarea modului în care s-au cheltuit banii publici pentru concerte şi festivaluri

PNL Iaşi cere realizarea unui audit extern la Primăria ieşeană, pentru a se verifica modul în care au fost cheltuiţi banii publici pentru organizarea concertelor şi festivalurilor publice care au avut loc în oraş.

G.B., luni 20 ianuarie 2020 , 20:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Liderul filialei municipale PNL Marius Bodea, dar şi consilierii liberali ieşeni susţin că edilul Mihai Chirica a cheltuit banii publici pentru organizarea de concerte şi festivaluri ”în mod netransparent şi ilegal” şi că s-ar impune realizarea unui audit extern pe această temă.

Liberalii cer audit extern la Primăria Iaşi pentru verificarea modului în care s-au cheltuit banii publici pentru concerte şi festivaluri

„Solicităm realizarea unui audit extern la primăria Iaşi, pentru a se verifica modalitatea în care au fost cheltuiţi banii publici pentru organizarea concertelor şi festivalurilor publice şi a evenimentelor din cadrul Sărbătorilor Iaşului sau a Sărbătorilor de Iarnă. Acest demers vine în urma mai multor sesizări transmise către Curtea de Conturi de consilierul local Răzvan Timofciuc. Din verificările realizate de către Curtea de Conturi şi răspunsurile primite, reiese că primarul Mihai Chirica a cheltuit banii publici pentru organizarea concertelor, festivalurilor şi sărbătorilor într-un mod netransparent şi ilegal”, susţine într-un comunicat de presă liderul filialei ieşene a PNL, deputatul Marius Bodea.

Citeste si: What's Up, internat de urgență! Prima imagine de pe patul de spital

Liberalii cer audit extern la Primăria Iaşi pentru verificarea modului în care s-au cheltuit banii publici pentru concerte şi festivaluri

Potrivit lui Bodea, Curtea de Conturi trebuie ”să se mute pe termen lung” în Primăria Iaşi ca să verifice inclusiv instituţiile subordonate Consiliului Local Iaşi.

Citeste si: Mike Tyson, declarații incendiare la 30 de ani de la ieșirea din închisoare: „Cineva fusese înjunghiat, eram iritat”

„Nivelul de risipă a banilor publici este revoltător: concerte de două ori mai scumpe la Iaşi faţă de alte mari oraşe, catarge de 200.000 de euro, toalete publice la preţ de apartament, statui la preţ de creşă nouă. Trebuie auditat şi modul în care a ajuns municipalitatea să fie executată cu sume de ordinul milioanelor de euro, bani ai ieşenilor, doar pentru că domnul Mihai Chirica a încălcat legea şi a refuzat să onoreze obligaţiile contractuale ale Primăriei”, a spus deputatul liberal Marius Bodea.

Citeste si: Portarul echipei Manchester United, Sergio Romero, implicat într-un accident rutier. El a scăpat nevătămat, dar şi-a distrus automobilul Lamborghini

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si