Un alt oraș din România impune obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise. Se suspendă și activitatea din interiorul restaurantelor

Din cauza faptului că în municipiul Bistriţa, dar şi în localităţile aparţinătoare Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea şi Viişoara incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori, astfel că de miercuri va deveni obligatorie purtarea măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise, iar activitatea localurilor şi a agenţilor de jocuri de noroc se suspendă.

Andreea Bolocan, marți 27 octombrie 2020 , 19:26

coronavirus restrictii purtarea mastilor Bistrita
Bistrița impune obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise[Sursa foto: zf.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform unei hotărâri adoptate marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Purtarea măștii este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise. Totodată, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.

Citeste si: COVID-19: Ce localități au depășit rata de infectare cu virusul de 3 la mia de locuitori

Citeste si: Marcel Vela, anunț important în plină pandemie de coronavirus: "Acest lucru este îngrijorător"

Cinematografele, instituțiile de spectacole sau concerte se vor închide

În cazul în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. De asemenea, se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Reprezentanții Prefecturii precizează că aceste măsuri vizează atât municipiul Bistriţa, cât şi celelalte localităţi componente, Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea, Viişoara şi au fost luate ca urmare a faptului că în ultimele 14 zile, incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a depăşit 3/1.000 de locuitori pe teritoriul acestuia.

Sursa: Agerpres

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si