”Lista rușinii” va fi publicată luna aceasta de ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) începe anul în forță! ”Lista rușinii” va fi publicată în această. Pe ea se vor regăsi datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale.

Author: Mircea Pop luni 02 ianuarie 2023 , 10:15

”Lista rușinii” va fi publicată luna aceasta de ANAF

”Lista rușinii” va fi publicată luna aceasta de ANAF

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe "lista ruşinii" se vor regăsi firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T4 2022.

"Lista ruşinii" este reglementată de Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Datoriile aferente perioadei octombrie- decembrie 2022

Obligaţiile fiscale  pentru T4 2022 sunt aferente perioadei octombrie- decembrie 2022. Pe listă se vor regăsi doar firmele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei în sus.

Citește și: Evoluția salariului minim pe economie în ultimii zece ani

Pentru publicarea obligaţiilor fiscale restante, nu au fost avute în vedere sumele de rambursat/de restituit, întrucât art.

162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, nu prevede acest aspect, conform site-ului ANAF.

Ce valoare au restanțele

Sunt publicate obligaţiile fiscale restante totale care depăşesc următoarele plafoane:

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil; 
b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu; 
c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;

Citește și: Anunț de la Ministerul Finanțelor despre taxele de anul viitor

ANAF va efectua modificări "în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste".

Citește și: Italienii interzic utilizarea recunoaşterii faciale de către instituţii, cu excepţia combaterii criminalităţii, până la adoptarea unei legislaţii specifice


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si