VIDEO| Lista ţărilor în care puteți călători liniștiți a fost actualizată

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, luni, lista ţărilor pentru care nu se recomandă izolarea la domiciliu, fiind introduse 22 de noi state. Cu toate aceste state poate fi reluat traficul aerian, începând de marţi.

Author: R.B. marți 07 iulie 2020 , 07:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a condus astăzi şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei ţărilor membre U.E şi ale Spaţiului Economic European şi a listei ţărilor terţe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcţie de rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Răspândirea noului coronavirus prin aer. Reacția Organizației Mondiale a Sănătății

Sursa citată a precizat că zborurile suspendate către şi dinspre statele aflate pe ”lista verde” se reiau începând cu data de 7.07.2020.

Lista ţărilor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România cuprinde acum 32 de state. 

Citeste si: Nelu Tătaru face anunțul! Se va întâmpla din septembrie

De asemenea, nu se va recomanda izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea De Sud, Georgia, Noua Zeelandă,  Tunisia şi Thailanda.

Citeste si: Doctorul Virgil Musta povestește ce lucru din viața de zi cu zi poate duce la infecția cu coronavirus


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si