Imagini LIVE pe stirilekanald.ro din plen!

UPDATE 15:10- Guvernul Cîțu a fost DEMIS

Din totalul de 466 de parlamentari, 281 au votat pentru adoptarea moțiunii de cenzură, ceea ce înseamnă că Guvernul Cîțu a fost demis. 

UPDATE 14:50- Votul pentru moțiunea de cenzură s-a încheiat

Votul s-a încheiat în urmă cu doar câteva momente.

Mai bine de 280 de parlamentari și-au exprimat votul. Potrivit numărătorii paralele făcute de partide, Guvernul poate fi demis cu 281 de voturi.

UPDATE 14:12- Dezbaterile pentru moțiunea de cenzură s-au încheiat

Dezbaterile pentru moțiunea de cenzură s-au încheiat. Urmează votul moțiunii.

UPDATE 14:11- Declarațiile făcute de premierul Florin Cîțu

”Eu zic că a fost o dezbatere care a arătat clar cum stă România. USR se ceartă cu PSD în timpul moţiunii, ceea ce e foarte clar că nu au un plan de guvernare după, nu se ştie ce se întâmplă. Întrebarea rămâne pentru USR: votaţi moţiunea care spune că sunteţi incompetenţi? Votul de azi arată clar că sunteţi de acord cu PSD şi asta va rămâne în istorie.(...) Aşa cum am spus, guvernarea va fi tot făcute în jurul valorii liberale şi mergem mai departe.”

UPDATE 14:08- Diana Șoșoacă: domnule Cîțu, get lost!  

„Domnule Cîțu, ați spus că 70 la sută din popoluația României, care e nevaccinată, este proastă! Vă anunț că sunteți prim-ministrul unei țări de prosti, în care, parafrazându-l pe Caragiale, dumneavoastră sunteți cel dintâi!

Dacă dumneavoastră sunteți Superman, eu sunt Xena Prințesa Războinică!”

UPDATE 13:57- Dan Barna: USR voteză moțiunea de cenzură!

„În cele 8 luni de guvernare, miniștrii USR sunt cei care au făcut reforme. Aceasta este realitatea. Oricât veți rostogoli această retorică mincinoasă, USR va vota moțiunea de cenzură.”

UPDATE 13:33- Declarațiile făcute de Gabriela Firea (PSD)

„Astăzi e ziua Educației Naționale. Mă așteptam ca primul ministru să facă o referire în discursul său la profesori, invatatori, educatori, elevi. Nu a facut nicio precizare, Îl scuzăm... 

Stimatul coleg Fenechiu spunea că îl urâm pe domnul Cîțu. S-a realizat o coaliție între PSD AUR USR PLUS pentru că suntem mânați de ură. Nu, domnule Fenechiu, vă spun cu tot respectul, nu îl urâm pe domnul Cîțu. Și suntem bun creștini, treaba noastră e cu oamenii, pe care domnul Cîțu i-a uitat.

Domnule prim-ministru, nu vă urâm, dar nu credem că mai sunteți bun de prim-ministru. Aceasta nu este o coaliție anti-Cîțu, ci o coaliție a responsabilității și îngrijorării pentru ce se întâmplă în România.

Consideram ca nu mai sunteti bun de prim-ministru. Plecati unde vreți dumneavoastră, dar nu rămâneți la Palatul Parlamentului. ”

UPDATE 13:30- Declarațiile făcute de Sorin Grindeanu (PSD)

„Deputatul Barna votează împotriva vicepremierului Barna, iar deputatul Drulă votează împotriva ministrului Drulă. Votul de azi nu e suficient pentru a poza în virgină. Ați născut împreună cu liberalii un zombie politic: Cîțu. Sunteți părinte 1 și părinte 2 pentru acest zombie. V-ați despărțit de el doar când nu v-ați mai înțeles pe bani și funcții.(...) Azi mă voi adresa reprezentanților USR. Să vă recunoașteți public contribuția la dezastru. Să vă asumați răspunderea și să votați moțiunea PSD.”

UPDATE 13:23- Declarațiile făcute de Szabo Odon (UDMR)

„Când se depune o moțiune, în țări democratice este nevoie de o alternativă. Care este această alternativă? Majoritatea USR PSD AUR ne vor propune un guvern?(...) Avem nevoie de un guvern cu puteri depline. Trebuie ca pentru următoarele șase luni să încheiem un acord politic”

UPDATE 13:20- George Simion (AUR), reacție acidă la adresă guvernului Cîțu

„Nu mai avem ce spune. Nu mai putem să alocăm nicio secundă pe acest prim-ministru distrugător care este istorie Nu o să irosim nicio secundă pe Florin Cîțu. La revedere! ”

UPDATE 13:15 -  Dan Barna, vicepreședinte USR: „Ați fi putut fi Superman, dar ați ales să fiți doar un oarecare banal Florin Cîțu”

„Ați avut practic totul la dispoziție, ați avut buna noastră credință și mandatul să puneți țara pe direcția cea bună.(...) După 30 de ani, chiar ați fi putut fi Superman, dar ați ales să fiți doar un oarecare banal Florin Cîțu. ”

UPDATE 13:00 -  Daniel Fenechiu, deputat PNL: „Pe voi vă unește un lucru, ura față de Cîțu”

„Avem 15.000 de infectați pe zi, avem 250 de morți, avem creșteri la energie, avem probleme. Asta e soluția? Să blocați țara? să facem anticipate? Aș fi înțeles dacă veneați să spuneți că veniți cu un proiect. Să curgă mierea din popi, ca românii să vadă ceva.!” 

UPDATE 12:45 -  Marcel Ciolacu: „Astăzi facem dreptate pentru români. Guvernul Cîțu va pleca acasă”

„Domule Cîțu, trebuie să plecați astăzi pentru că nu ați guvernat. Nouă luni v-ați bătut pentru șefia PNL și astăzi ați ajuns președinte peste un hoit politic. A ajuns PNL să miroasă a PNȚCD.(...) Să lămurim lucrurile. Nu v-am auzit domnule Orban la Congresul PNL spunându-i domnului Iohannis să poarte mască. Noi suntem 500 de persoane, la Congres erau 5.000.(...) Românii mor carbonizați în spitale. Iohannis ne spune relaxat că statul a eșuat. ”

UPDATE  12:25- Declarațiile făcute de premierul Cîțu:  Responsabilitatea pentru tot ceea ce urmează este la USR”

„USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să revină la guvernare cu un șef mai indulgent”, a spus Florin Cîțu.

Totodată, Cîțu a comentat și felul în care Lucian Romașcanu de la PSD a deschis moțiunea de cenzură.

„Am văzut gestul domnului Romașcanu. Populist și ipocrit. Ar fi fost mult mai important pentru români să retragi moțiunea astăzi când avem 15.000 de cazuri. Curios că colegii dvs. de la USR nu vă aplaudă, dar votează moțiunea.”, a declarat Cîțu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”Dragi români, astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic, este susținută și votată de USR. Așa zișii reformiști s-au aliat cu PSD și cu extremiștii. Dragi români, ați foști trădați.”

UPDATE 12:15- A început ședința de plen 

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a prezentat moțiunea de cenzură a PSD cu topicul „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”.  

UPDATE 12:10- Scandal înainte de începerea moțiunii: liderul AUR, George Simion, intră în plen fără masca de protecție

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a deschis ședința de plen reunit, urmând a fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu. Un conflict verbal a avut loc în momentul în care liderul AUR, George Simion, a intrat în plen fără mască, deși la începutul ședinței Orban a făcut apel la colegi să respecte toate măsurile de protecție impuse. 

UPDATE 12:03- Barna: Propunerea USR de premier este Dacian Cioloș

Vicepreședintele USR Dan Barna a declarat înaintea începerii moțiunii de cenzură, faptul că intenția PSD semnifică „ o moțiune de cenzură de care România are nevoie” .  Totodată, în cazul în care moțiunea va trece, USR va merge mai departe la consultări cu propunerea Dacian Cioloș ca premier al României.

„Propunerea de premier este Dacian Cioloș, dar o să fie discutată. Pe structura coaliției așa cum a fost ea prima propunere aparține de la PNL, însă dacă se propune varianta noastră Cioloș este pregătit”, a declarat Dan Barna.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marţi, de la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură a PSD intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”. 

Cei de la PSD au pus o statuie cu un Superman căzut în cap, chiar în fața plenului

În jurul orei 11:00, o machetă cu Superman cu capul în jos a fost adusă și așezată fix în fața plenului de către cei de la PSD. Este o aluzie la un mesaj postat recent de premierul Cîțu pe rețelele de socializare. 

Cei din opoziție și-au făcut selfie-uri cu Supermanul prăbușit. A existat un lider liberal care a spus că macheta îndeamnă la violență. 

În ce condiții pică Guvernul Cîțu?

Pentru ca Executivul să fie demis, sunt necesare 234 de voturi în favoarea moţiunii. PSD va vota la vedere moţiunea de cenzură, iar social-democraţii au făcut apel şi la aleşii celorlalte partide să voteze, la rândul lor, pentru demiterea Guvernului Cîţu.

Citeste si: Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea de a avea acces în restaurante şi cinematografe cu test negativ COVID-19: „Există voinţă în Parlament!”

Liderii PSD, USR şi AUR au anunţat că vor vota moţiunea, iar cele trei partide ar aduna împreună aproximativ 280 de voturi. În schimb, premierul şi preşedintele PNL Florin Cîţu susţine că niciun parlamentar liberal nu va vota moţiunea, deşi aleşii formaţiunii vor fi prezenţi în bănci.

Cu toate acestea, majorităţii care doreşte schimbarea Guvernului, formată din PSD, USR, AUR, ar putea să i se alăture şi o parte din parlamentarii care l-au susţinut pe Ludovic Orban la Congresul PNL din 25 septembrie.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

PSD susţine, în textul moţiunii de cenzură, semnată de 157 de parlamentari ssocia-democraţi, că „guvernarea perdanţilor a sărăcit România”, iar „absorbţia fondurilor europene este la pământ”.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț despre controale sanitare în școli

„Sunteţi doar buni să vă faceţi imagine şi doar vindeţi promisiuni! Nu aţi inaugurat niciun kilometru de autostradă şi nu aţi lansat niciun proiect de la zero ca să înceapă lucrările! Ci doar v-aţi asumat marile proiecte de autostrăzi şi poduri lăsate moştenire de PSD! Nimeni nu o să uite cum zeci de copii au stat în caniculă, iar şeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, sfida o ţară întreagă la telefon! Comunităţile locale au fost condamnate la subdezvoltare! Primăriile şi Consiliile judeţene au fost obligate să aloce sume uriaşe pentru lupta cu pandemia. Nici acum Guvernul Cîţu nu le-a decontat aceşti bani”, mai arată documentul.

Ce conține moțiunea

PSD precizează că „dreapta a instalat un penal la Palatul Victoria”.

„Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracţiunea comisă şi care a executat şi închisoare pentru fapta sa.  Culmea cinismului este că fostul deţinut Cîţu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliţia celor care au promis pentru a accede la putere – uitând apoi să şi voteze! –Legea “fără penali în funcţii publice”, conform sursei citate textul moţiunii.

Citeste si: VIDEO| Florin Cîţu s-a vaccinat cu a treia doză: „Îi încurajez pe toți cei care s-au vaccinat şi au deja şase luni să vină să facă a treia doză”

„Fiecare zi cu Guvernul Cîţu în funcţie este o încă o zi în care viaţa românilor va fi şi mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităţilor locale blocată, iar viitorul ţării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generaţii întregi! De aceea, astăzi, întreg Guvernul Cîţu trebuie să plece”, potrivit moţiunii de cenzură.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si