Liviu Dragnea ar putea ieşi din închisoare

Curtea Constituţională a amânat pentru 3 iulie pronunţarea asupra sesizării lui Florin Iordache referitoare la completurile de trei judecători.

R.B., miercuri 05 iunie 2019 , 09:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, miercuri, pronunţarea în legătură cu lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sesizarea a fost făcută de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor. Noul termen a fost stabilit pentru data de 3 iulie. 

În 20 mai, CCR a respins sesizarea PNL şi a stabilit că Iordache avea dreptul de a sesiza existenţa unui conflict de natură constituţională. Lipsa completurilor specializate a fost invocată şi de avocaţii lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, însă între timp Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Citeste si: VIDEO | Liviu Dragnea, vizitat de iubita si de fiu

Pronunţarea a fost amânată de mai multe ori până acum. 

Cererea a fost depusă în 22 martie de către Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea, aflat în concediu cu probleme medicale, i-a delegat atribuţiile.

Sesizarea vizează lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeste si: VIDEO | Liviu Dragnea, consiliat zilnic de un psiholog. E singur in celula

Florin Iordache reclamă ”refuzul explicit al ICCJ de a aplica o lege adoptată de Parlament şi substituirea în acest mod, implicit, autorităţii legiuitoare prin neconstituirea, în cadrul Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de completuri de judecată specializate pentru judecarea în primă instanţă a infracţiunilor de corupţie şi a infracţiunilor asimilate”.

Citeste si: Viorica Dăncilă recunoaște că Liviu Dragnea „insista” pentru OUG pe justiție

Şefa ICCJ Cristina Tarcea i-a scris preşedintelui Curţii Constituţionale că Austria este singurul stat afiliat Reţelei Preşedinţilor Curţilor Supreme de Justiţie din UE care are complete specializate în cauze de corupţie.

Tarcea îi transmite lui Dorneanu că a adresat următoarea întrebare Reţelei Preşedinţilor Curţilor Supreme de Justiţie din UE: "Dispuneţi la nivelul Curţii Supreme sau la nivelul altor instaanţe naţionale de complete specializate în cauze de corupţie?".

Ea spune că până la termenul de 17 aprilie a primit 19 răspunsuri.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si