Fostul lider al PSD și șef al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, află astăzi dacă este eliberat condiționat din penitenciarul Rahova sau va rămâne după gratii. Judecătorii ar fi trebui să se pronunțe încă de săptămâna trecută, însă Dragnea a cerut amânarea din motive care țineau de avocatul care îl reprezintă la tribunal.

Citeste si: Descinderi în forță la clanul Cămătarilor

Liviu Dragnea a cerut strămutarea procesului la un alt tribunal din țară

Printr-o decizie de ieri, Curtea de Apel Bucureşti a amânat, pentru 14 iunie, dezbaterea cererii depuse de Liviu Dragnea în care fostul lider PSD solicita strămutarea, de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară, a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare.

Procesul a fost amânat după ce judecătorul desemnat în acest caz, Benone-Alin Răduinea, a făcut cerere de abţinere, pe motiv că există o suspiciune că imparţialitatea sa este afectată, el fiind schimbat din complet.

Citeste si: Știre de ultimă oră. Tribunalul Bucureşti a amânat cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea

Cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea, respinsă de Judecătoria Sectorului 5 

Miercuri, 19 mai 2021, Tribunalul București a amânat cererea depusă de fostul lider PSD, în care solicită să fie eliberat din Penitenciarul Rahova. Dragnea a executat doi ani închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

liviu dragnea
Liviu Dragnea, declarații de presă din mai 2019[Sursa foto: Facebook / Liviu Dragnea]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Tribunalul Bucureşti ia în discuţie miercuri, 26 mai, cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiţionată.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia instanţei nu a fost definitivă, așa încât Dragnea a făcut contestaţie.

Pentru ce a fost condamnat la închisoare Liviu Dragnea

Magistrații ICCJ l-au condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la data de 27 mai 2019, pentru o perioadă de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Înainte de condamnarea din dosarul angajărilor fictive, Liviu Dragnea a primit o condamnare de doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului.[Sursa foto: Facebook / Liviu Dragnea]

Potrivit procurorilor anticorupție, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea controla și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două erau plătite de DGASPC Teleorman, dar, în realitate, lucrau la organizația județeană a PSD.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si:  Miliardarul Ioan Niculae, la un pas de eliberarea din închisoare

Astfel, anchetatorii susțin că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială.

Aceasta a fost cea de a doua condamnare a lui Liviu Dragnea, deoarece înainte de condamnarea din dosarul angajărilor fictive, el a primit și o condamnare de doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si