Știre de ultimă oră. Tribunalul Bucureşti a amânat cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea

Miercuri, 19 mai 2021, Tribunalul București a amânat cererea depusă de fostul lider PSD, în care solicită să fie eliberat din Penitenciarul Rahova. Dragnea a executat doi ani închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Author: Andreea Bolocan miercuri 19 mai 2021 , 11:33

Cererea de eliberare condiționată din închisoare a lui Liviu Dragnea a fost respinsă DNA
Cererea de eliberare condiționată din închisoare a lui Liviu Dragnea a fost respinsă[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În ziua de miercuri, 19 mai 2021, judecătorul a fost de acord cu amânarea cererii de eliberare condiționată pentru 26 mai, după ce Liviu Dragnea a cerut acest lucru, pentru că avocata sa nu se poate prezenta la proces.

Procurorul de caz a fost de acord cu cererea.

Astfel, Liviu Dragnea a încercat să împiedice ca procesul să se desfăşoare la Tribunalul Bucureşti, prin depunerea unei cereri de strămutare a cauzei la alt tribunal din ţară, însă solicitarea a fost amânată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, după ce avocata sa nu a venit în sala de judecată, având probleme de sănătate.

Pe data de 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea.

Pentru a motiva această decizie, magistrații au arătat că fostul lider PSD îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă, din analiza coroborată a situaţiei personale, instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Citeste si: BREAKING: Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul finanțării şi organizării vizitei sale în SUA, în 2017

Pentru ce a fost condamnat la închisoare Liviu Dragnea

Magistrații ICCJ l-au condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la data de 27 mai 2019, pentru o perioadă de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ce fapte penale a comis Liviu Dragnea[Sursa foto: Facebook]

În acest dosar, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor anticorupție, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea controla și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două erau plătite de DGASPC Teleorman, dar, în realitate, lucrau la organizația județeană a PSD.

Citeste si: Miliardarul Ioan Niculae, la un pas de eliberarea din închisoare

Astfel, anchetatorii susțin că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială.

Liviu Dragnea a mai avut o condamnare înainte

Aceasta a fost cea de a doua condamnare a lui Liviu Dragnea, deoarece înainte de condamnarea din dosarul angajărilor fictive, el a primit și o condamnare de doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si