Mai multe localități au depăşit rata de infectare cu Sars-Cov-2 de 1,5 la o mie de locuitori

Douăzeci şi nouă dintre cele 104 localităţi ale judeţului Prahova au depăşit rata de infectare de 1,5 la o mie de locuitori, în aceste oraşe şi comune autorităţile introducând limitări în ceea ce priveşte activitatea unor categorii de operatori economici.

Georgiana Balaban, miercuri 14 octombrie 2020 , 07:55

localități infectate cu coronavirus
Județul Prahova afectat grav de pandemia coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise şi aglomerate din judeţul Prahova, exceptaţi de la regulă fiind copiii mai mici de cinci ani.

O hotărâre aprobată, marţi seară, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova prevede obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din judeţul Prahova, cum ar fi: pieţe, târguri,oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante şi a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

Reguli pentru a opri răspândirea virusului Sars-COV-2, în Prahova

„Administratorii, respectiv proprietarii spaţiilor publice deschise vor afişa la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective”, transmite Prefectura Prahova.

La nivelul judeţului, aproape o treime dintre localităţi au atins sau depăşit rata de infectare de 1,5 la o mie de locuitori. Este vorba despre Poienarii Burchii, Păuleşti, Surani, Breaza, Blejoi, Plopu, Albeşti-Paleologu, Gura Vadului, Băneşti, Sălciile, Târgşorul Vechi, Cocorăştii Mislii, Băicoi, Păcureţi, Urlaţi, Fulga, Baba Ana, Măneciu, Bătrâni, Plopeni, Ciorani, Ploieşti, Filipeştii de Târg, Bălţeşti, Poiana Câmpina, Măneşti, Gherghiţa, Câmpina şi Adunaţi, din judeţul Prahova.

localități infectate cu coronavirus
Coronavirus în Prahova.[Sursa foto: PixaBay]

Pentru aceste comune şi oraşe autorităţile au stabilit că ”toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici au obligaţia analizării modului de desfăşurare a activităţii în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru”.

În plus, în cele 29 de localităţi activitatea restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi activitatea teraselor aflate în aer liber şi a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc este limitată la maximum 50% din capacitate, cu asigurarea tuturor măsurilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară stabilite prin lege.

În plus, alte 21 de unităţi didactice din judeţ trec integral sau parţial la învăţământul online. Este vorba despre şcoli şi grădiniţe din Ploieşti, Câmpina, Plopeni Buşteni, Berceni, Vălenii de Munte Adunaţi, Poseşti, Albeşti Paleologu, Proviţa de Sus şi Cocorăştii Mislii.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si