Cea mai prețioasă apă curge la robinetele din Cluj și Vaslui. Cele două regiuni sunt la extremități când vine vorba de salarii și pensii, dar culmea, ardelenii și moldovenii suportă, lunile acestea, aceeași cheltuială. Facturi mari vor avea și locuitorii orașului de la Dunăre.

Gălățenii plătesc printre cele mai mari tarife la apă

Iuliana Basalic, corespondent Kanal D: "Gălățenii plătesc printre cele mai mari tarife la apa din țara: 6,93 lei pentru un metru cub de apa potabilă și 4,94 lei pentru fiecare Metru cub de canalizare.

Un tarif paradoxal dacă este sa luăm în calcul că orașul este străbătut de Dunăre, iar județul este înconjurat de Siret și de Prut."

"Nu înțeleg de ce e nevoie să o scumpească când noi avem atâta apă. Ce ne dă nouă aici e de Dunăre și Dunărea nu are nicio problemă. Nu e secată, nu nimic."

Citeste si: Calendar ortodox 3 iulie 2022. Ce sărbătoare este duminică?

În ciuda belșugului dat de natură, apa de la robinet nu mai e, ca pe vremuri, o necesitate, ci un bun rar. E tot mai scumpă de la an la an, spun oamenii, care își amintesc că ultima majorare de preț a fost la început de an, când metrul cub s-a scumpit în aproape toată țara cu până la 25%.

Zonele unde sunt cele mai mici tarife 

Creșterea de cost e mai evidentă acum când canicula ne face să dăm drumul mai des la robinet.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ca să mai reducă din cheltuială, fiecare folosește strict cât are nevoie. Chiar și-așa, consumul e mare, spun oamenii.

Citeste si: Horoscop 3 iulie 2022. O zi tensionată pentru aceste zodii. Vești neașteptate

La polul opus, cele mai mici tarife apar pe facturile consumatorilor din Bihor, Prahova și Timiș- sub 3,5 lei metrul cub de apă.

Citeste si: O tânără a devenit virală pe TikTok după ce le-a arătat oamenilor viața sa de lux. Ea cheltuie 50.000 de dolari pe zi

Companiile de apă spun că stabilesc prețul unui metru cub în funcție de poziționarea geografică a fiecărei așezări în parte și de tehnologia folosită la epurarea apei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si