Localnicii din Bușteni, spun că, odată cu astuparea gurilor de canalizare, toată apa se revarsă în curțile lor în cascadă pentru că bordurile au fost montate la același nivel cu strada și trotuarul. La fiecare ploaie torențială, oamenii sunt nevoiți să iasă în stradă și să improvizeze bariere din saci cu nisip sau cărămizi pentru a nu le intra apa în case.

Gurile de canalizare au fost astupate 

Primarul staţiunii Buşteni, Mircea Corbu, a anunţat după furtuna de marți noapte că reţeaua de canalizare a oraşului nu a făcut faţă debitului mare de apă acumulat.

Citeste si: O tânără și-a prins părul cu un șarpe. Imagini nemaivăzute dintr-un fast-food

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

"ANM a anunţat cod portocaliu de ploi abundente cu averse torenţiale, în intervale scurte de timp, dar prin acumulare, putându-se înregistra cantităţi mari de apă. Avertizările sunt în vigoare pentru seara aceasta, dar şi în cursul nopţii de 24.08.2022. Situaţiile de urgenţă necesită intervenţii prompte, pentru ca dezastrele să poată fi evitate, iar pagubele să fie minime. Situaţia este în acest moment sub control, însă rămânem vigilenţi şi în stare de alertă.

Vom continua acţiunile de verificare a daunelor produse în urma ploilor", a scris primarul pe Facebook.

Citeste si: O mașină a intrat într-un autobuz în Capitală. Mai multe persoane au fost transportate la spital

Realitatea este cu totul alta, spun localnicii. Mare parte dintre gurile de canalizare au fost astupate cu nisip și pietriș în timpul lucrărilor de modernizare a drumurilor din stațiune, de acum doi ani.

Oamenii spun că au făcut mai multe sesizări la primărie

O parte dintre gurile de canal au fost astupate complet cu asfalt de către muncitori și nimeni nu mai știe unde sunt cu exactitate. Altele sunt parțial astupate, iar cele care au rămas descoperite nu fac față pentru că muncitorii au dat greșit panta străzii, în partea opusă gurii de canal.

Citeste si: O cultură de canabis întinsă pe șase hectare a fost descoperită în Bihor

Oamenii spun că au făcut nenumărate sesizări la primărie legat de gurile de canalizare astupate cu asfalt, dar abia în cursul dimineții de miercuri s-a deplasat la fața locului un reprezentant al autorității locale care nu a făcut altceva decât să constate.

Citeste si: Patru terase amplasate ilegal în Timișoara au fost demolate

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si