VIDEO - Patru terase amplasate ilegal în Timișoara au fost demolate

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat demolarea a patru terase din centrul oraşului care funcţionau ilegal, deşi timp de mai multe luni au primit mai multe somaţii din partea primăriei.

Author: Andreea Albu joi 25 august 2022 , 13:20

Patru terase amplasate ilegal în Timișoara au fost demolate

Patru terase amplasate ilegal în Timișoara au fost demolate

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Patru terase din centrul Timișoarei, care funcționau ilegal, au fost desființate, în această dimineață, într-o acțiune a municipalității.

Primarul Dominic Fritz precizează că toate cheltuielile de desfiinţare, transport şi depozitare vor fi recuperate de la proprietari. 

Ce a transmis Dominic Fritz

Dominic Fritz a scris joi pe pagina sa de Facebook că patru terase funcţionează ilegal.

Citeste si: VIDEO- Un grav accident a avut loc în Buzău: șase persoane au fost rănite

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

”Două terase, una lângă cealaltă, în aceeaşi piaţă centrală a Timişoarei: una are autorizaţie şi plăteşte ocuparea domeniului public, cealaltă, nu. Avem câteva zeci de terase în zona centrală a Timişoarei. Toate, cu excepţia a patru dintre ele, sunt autorizate şi plătesc pentru spaţiul public pe care îl folosesc pentru afacerea lor.

În această dimineaţă am trecut la desfiinţarea celor patru care sfidează comunitatea: două sunt în Piaţa Victoriei, una în Libertăţii şi una în Unirii”, a scris Fritz pe Facebook.

Somațiile trimise de primărie au fost ignorate

Edilul a adăugat că timp de mai multe luni primăria a trimis somaţii proprietarilor celor patru terase, dar acestea au fost ignorate de fiecare dată.

Citeste si: O femeie a fost accidentată de autospeciala Poliției Locale, după ce a traversat pe roșu

”După luni de somaţii şi amenzi repetate să intre în legalitate pe care le-au ignorat am luat măsura de a elibera noi domeniul public. Toate cheltuielile de desfiinţare, transport şi depozitare vor fi recuperate de la proprietari. Este un gest de normalitate şi de corectitudine faţă de majoritatea restaurantelor şi teraselor care respectă legea şi regulile locale. Ştiu că este o măsură care a fost extrem de rar aplicată în anii trecuţi, pentru că a existat o complicitate între cei care ar fi trebuit să aibă grijă de patrimoniul public şi cei care îl exploatau ilegal, în detrimentul celor corecţi. S-a terminat cu ”se poate oricum”. Legea e aceeaşi pentru toţi şi voi continua lupta pentru respectarea patrimoniului Timişoarei. Timişorenii vor un centru viu, dar s-au săturat de nesimţire”, a mai scris Fritz.

Citeste si: Un bărbat s-a urcat la volanul unui autocar după ce consumase băuturi alcoolice

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si