Lockdown în Lisabona. Tulpina indiană de coronavirus face ravagii

Situație neprevăzută în Portugalia. Incidența mare a noii tulpine indiene de coronavirus a dus la o explozie a noilor cazuri de infectare în Capitală. Prin urmare, Guvernul portughez a anunțat o carantinare parțială a orașului Lisabona.

Author: Razvan Ilie joi 17 iunie 2021 , 21:30

Guvernul portughez a anunţat joi închiderea perimetrală a zonei metropolitane a capitalei Lisabona şi interzicerea intrărilor şi ieşirilor din această zonă la sfârşit de săptămână[Sursa foto: Portugal.gov.pt]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lockdown în Lisabona. Guvernul portughez va limita călătoriile către și dinspre zona metropolitană a Lisabonei în weekend, după o creștere a cazurilor de coronavirus în regiune. Restricțiile privind circulația se vor aplica de vineri, ora 15:00, cu unele excepții, inclusiv călătoriile internaționale.

Anunțul a fost făcut de ministrul președinției, Mariana Vieira da Silva, într-o conferință de presă la Lisabona, potrivit Bloomberg. Portugalia, ţară cu circa 10 milioane de locuitori, a înregistrat ieri 1.350 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic după luna februarie, joi fiind raportate 1.233 de noi cazuri, dintre care circa 800 în regiunea Lisabonei

Citeste si: Țara care ridică restricțiile pentru românii vaccinați împotriva Sars-Cov-2

Varianta Delta de SARS-COv2, vinovată de explozia de infectări

„Se pare că există o prevalență mai mare a variantei Delta de coronavirus în regiunea Lisabona", a spus ministrul. Guvernul încearcă să controleze creștere  infecțiilor în jurul Capitalei și anunțat deja că următorul pas al unui plan de ușurare treptată a măsurilor de izolare în toată țara nu se va aplica la Lisabona.

Portugalia își propune să administreze cel puțin o doză de vaccin Covid-19 la 70% din populația sa adultă până pe 8 august.

Citeste si: Florin Cîţu: „Nu ar trebui să avem discuţii despre valul patru al pandemiei”

Potugalia se află într-o „situație îngrijorătoare”

Ministrul portughez al Administrației, Mariana Vieira da Silva, a declarat joi că țara sa se află într-o „situație îngrijorătoare”, în ceea ce privește incidența noilor cazuri de Covid-19 și riscul transmiterii în creștere.

Mariana Vieira da Silva, șefa consiliului de miniștri de la Lisabona[Sursa foto: Twitter]

Rata de incidență este situată la 90,5 cazuri la 100.000

de locuitori, iar rata de transmitere a infecției pentru Portugalia continentală este de 1,13, a explicat Mariana Vieira da Silva într-o conferință de presă la sfârșitul reuniunii Consiliului de Miniștri.

Citeste si: Noile tulpini de coronavirus pun stăpânire pe România. 30 de decese, provocate de virusul mutant

„Suntem acum într-o situație care este deja destul de departe de zona verde și, prin urmare, țara se află într-o situație mai îngrijorătoare decât era în urmă cu o săptămână, în ansamblu, dar sunt mari diferențe teritoriale”, a spus ministrul.

potrivit Portugal News.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist... Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist desăvârșit al artei fotografice, în Juriul „Bravo, ai stil! Celebrities”!
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat... Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat la aşa ceva!
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si