Soția lui El Chapo a fost arestată în SUA pentru trafic de droguri

Emma Coronel Aispuro, soţia în vârstă de 31 de ani a narcotraficantului mexican Joaquin 'El Chapo' Guzmán, a fost arestată luni în zona unui aeroport de lângă Washington DC, au transmis autorităţile federale, citeză NBC News.

Author: Andreea Bolocan marți 23 februarie 2021 , 08:52

Emma Coronel Aispuro arestata pentru trafic de droguri soti alui El Chapo
Emma Coronel Aispuro
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aceasta este acuzată că a conspirat pentru a ajuta la distribuirea de cocaină, metamfetamină, heroină şi marijuana pe teritoriul Statelor Unite.

Astfel, Coronel Aispuro a fost preluată în custodia Dulles International Airport (Virginia), a fost precizat într-un comunicat al Departamentului de Justiţie.

Cine este de fapt, Emma Coronel Aispuro

Emma Coronel Aispuro este cetăţean mexican şi american şi, aparent, l-a ajutat pe Guzmán să scape dintr-o închisoare de maximă siguranţă din Mexic, în 2015. După ce el a fost prins, ea ar fi pus la cale o altă evadare din aceeaşi unitate, doi ani mai târziu, au spus autorităţile.

Guzmán a fost condamnat în 2019 la închisoare pe viaţa, plus 30 de ani, pentru zece capete de acuzare, inclusiv distribuire de tone de cocaină în Statele Unite.

Citeste si: Caz șocant în Italia: Și-a ucis copilul de 2 ani făcut cu o româncă și apoi s-a sinucis. Biletul de adio

Cine a fost tatăl Emmei Coronel Aispuro

În documentele dezvăluite luni, autorităţile au spus că tatăl Emmei a fost membru al cartelului Sinaloa, organizaţie condusă de Guzmán timp de aproximativ trei decenii înainte ca el să fie extrădat SUA în 2017.

Coronel Aispuro şi Guzmán s-au întâlnit în 2007 şi s-au căsătorit când ea era încă adolescentă, arată documentele, potrivit cărora femeia cunoştea transporturile masive de droguri ale cartelului şi „înţelegea că veniturile din droguri pe care le controla derivau din aceste livrări”. Așadar, documentele citează ca surse peste 100 de actuali şi foşti membri ai cartelului Sinaloa, precum şi interceptări.

Citeste si: VIDEO- Liderul celui mai violent cartel de droguri din Mexic, arestat la Constanța

Se pare că femeia a transmis pentru Guzmán şi mesaje legate de cartel, în perioada când el se afla în închisoare în Mexic, astfel că este acuzată că a fost mesager între soţul ei şi asociaţii cartelului.

Conform informațiilor oferite de un martor cooperant, fost membru al cartelului, Coronel Aispuro a ajutat la organizarea construcţiei unui tunel sub închisoarea Altiplano, care avea ventilaţie, trepte şi o motocicletă pe şine. Fostul membru al cartelului a participat de asemenea la complotul care a fost dus la capăt cu succes, pe 11 iulie 2015.

oaquin 'El Chapo' Guzmán

După ce Guzmán a fost prins şase luni mai târziu şi trimis înapoi la Altiplano, Coronel Aispuro l-ar fi plătit cu 1 milion de dolari pe fostul membru al cartelului să ajute la organizarea unei alte evadări. Astfel, când Guzmán a fost mutat la o altă închisoare, ea i-ar fi spus că a mituit cu 2 milioane de dolari un oficial mexican din sistemul penitenciar pentru a-l transfera înapoi la Altiplano. Totodată, un avocat al lui Coronel Aispuro, Jeffrey Lichtman, a confirmat că o reprezintă, însă nu a comentat cu privire la acuzaţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si