Cum arată locul unde vor avea loc negocierile dintre Rusia și Ucraina? Ministrul de Externe din Belarus a postat o imagine la prima oră a dimineții

Ministrul de Externe din Belarus a postat la prima oră a dimineții o fotografie cu sala unde va avea loc întâlnirea dintre delegațiile Ucrainei și Rusiei pentru negocieri.

Author: Madalina Grigore luni 28 februarie 2022 , 09:55

negocieri Rusia Ucraina

Sala în care vor avea loc negocierile dintre delegațiile trimise de Rusia și Ucraina.

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„În Belarus, totul este pregătit pentru a găzdui negocierile Rusia-Ucraina. Așteptăm sosirea delegațiilor”, a scris Ministerul de Externe pe Twitter.

Potrivit informațiilor din spațiul public, negocierile ar urma să aibă loc în jurul orei 9:00.

Ministrul adjunct de interne din Ucraina, Evgeny Yenin, a precizat că discuțiile dintre delegațiile ucrainene și ruse, stabilite să aibă loc la granița cu Belarus, se vor desfășura luni dimineață.

Citeste si: Biden va discuta luni cu membrii și partenerii Alianței în vederea unui răspuns asupra atacurilor Rusiei

O delegație din partea Ucrainei va merge în orașul Gomel din Belarus (la frontiera cu Ucraina) pentu a negocia cu o delegație rusă care se află deja acolo.

Zelenski "nu crede" în rezultatul negocierilor ruso-ucrainene de la frontiera cu Belarus

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat ieri că "nu crede" în rezultatul discuțiilor ruso-ucrainene de la frontiera cu Belarus, adaugând însă că "trebuie încercat", relatează Reuters.

„Voi fi sincer, ca întotdeauna, nu cred în rezultatul acestei întâlniri. Dar hai să încercăm, să nu fie niciun cetățean ucrainean care să mai aibă dubii că eu, ca președinte, am încercat să opresc războiul atunci când exista o șansă”, a spus Zelenski, citat de Hotnews.ro.

Citeste si: Rugăciune în vreme de război. Cum te poți ruga în aceste zile pentru pace

Ucraina confirmase anterior că va lua parte la negocierile cu Rusia într-o regiune care se află la frontiera sa cu Belarusul.

Volodimir Zelenski a discutat cu Alexander Lukașenko

Volodimir Zelenski a anunţat că a convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu delegația rusă fără condiţii prealabile la granița ucraineană belarusă lângă râul Pripeat.

Alexander Lukașenko şi-a sumat responsabilitatea pentru a se asigura că toate avioanele, rachetele staționate pe teritoriul belarus rămân la sol în timpul călătoriei, discuțiilor şi în timpul întoarcerii delegației ucrainene. 

Între timp, vehicule militare rusești au pătruns duminică în cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, iar explozii au zguduit instalații de petrol și gaze, în cea de-a patra zi de lupte, în cel mai mare asalt asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Citeste si: VIDEO| Explozii puternice la Kiev și Harkov. Bombardament la Cernihiv, un bloc de locuințe a fost distrus de o rachetă

”Am discutat cu Aleksandr Lukaşenko”, anunţă şeful statului ucrainean într-o postare pe Facebook, fără să facă alte precizări.

Rusia insistă asupra unor negocieri cu Ucraina în Belarus, de unde Moscova şi-a lansat atacul împotriva Kievului, o ţară pe care o foloseşte ca bază în spatele frontului în invazia Ucrainei.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si