Locurile cu cel mai mare risc de transmitere a Covid-19. La ce concluzie au ajuns cercetătorii

Studiul a analizat circulaţia a 98 de milioane de oameni din zece oraşe americane, stabilind că locurile cu cel mai mare risc de a deveni focare Covid-19 sunt restaurantele, sălile de sport şi cafenelele.

Author: Catalina Popa joi 12 noiembrie 2020 , 12:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Locurile publice, adevărate focare de infecție cu coronavirus

Studiul a fost realizat de către Cercetătorii de la Universitatea Stanford, Universitatea Northwestern din Chicago şi Centrul de Cercetări Cambridge din Microsoft.

Datele au fost analizate în 10 dintre cele mai mari orașe din Statele Unite, inclusiv Chicago, Illinois, New York şi Philadelphia, Pennsylvania. Au fost folosite telefoanele mobile pentru a monitoriza mișcările din oră în oră ale subiecților și a punctelor de interes pe care le aveau oamenii zilnic precum restaurante, biserici, săli de sport, hoteluri, magazine auto şi magazine de articole sportive din 57.000 de cartiere.

Citeste si: Care este județul care va putea intra în carantină. Rata incidenței este de peste 11 la mie

Citeste si: Veste șocantă în Constanța: Aproape jumătate din echipajul fregatei "Regina Maria" confirmat cu COVID-19

Toate aceste analize au arătat că locurile publice care au condus la o creştere mai mare a infecţiilor în orașele examinate sunt restaurantele cu capacitate maximă, urmate de sălile de sport, cafenele, hoteluri şi moteluri. Cu toate acestea, prin limitarea prezenţei în restaurante la 20% din capacitatea lor maximă, susţin cercetătorii, infecţiile ar fi reduse cu peste 80%.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si