Elevii condamnă decizia Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a anula olimpiadele şcolare

Mai multe asociaţii ale elevilor contestă decizia Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a proroga desfăşurarea olimpiadelor şcolare. Elevii consideră că aceste competiţii se pot susţine într-un mod sigur, fără a încălca normele de siguranţă şi prin intermediul dispozitivelor din unităţile de învăţământ.

Author: Georgiana Balaban miercuri 11 noiembrie 2020 , 22:10

olimpiade școlare 2020
Decizie - Ministrul Educației privind olimpiadele școlare 2020.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) contestă decizia Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a proroga desfăşurarea olimpiadelor şcolare.

”Marţi, 3 noiembrie a.c, Ministrul Educaţiei Monica-Cristina Anisie a semnat un ordin cu privire la anularea concursurilor şcolare ce aveau să se desfăşoare pe parcursul anului şcolar 2020-2021. Semnalăm faptul că aceste competiţii se pot susţine într-un mod sigur, fără a încălca normele de siguranţă şi prin intermediul dispozitivelor din unităţile de învăţământ.

olimpiade școlare 2020
Ce se întâmplă cu olimpiadele școlare 2020.[Sursa foto: google]

Reprezentanţii elevilor propun ca olimpiadele să se susţină în unităţile de învăţământ, cu măsurile de protecţie necesare şi sub supravegherea cadrelor didactice. Ceea ce trebuie modificat la vechiul format este deplasarea elevilor pentru etapele judeţene/naţionale. O soluţie ar fi ca elevul să susţină probleme în unitatea de învăţământ la care este şcolarizat, ori în localitatea de domiciliu”,
au transmis, miercuri, asociaţiile de elevi.

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis a făcut anunțul: „Vom avea restricții severe!” Ce se va întâmpla în România?

Citeste si: Un alt oraș din România, în "lockdown"

Ce se întâmplă cu olimpiadele în 2020

Potrivit acestora, etapele internaţionale au fost organizate în contextul pandemiei din perioada martie 2020 până la data prezentă, prin platforme digitale, iar la acestea au participat ţări vecine României (Republica Moldova, Serbia, Bulgaria şi Ucraina), precum şi alte ţări afectate de acest virus (Spania, Italia, SUA şi China).

”Având în vedere faptul că suntem printre singurele ţări care au luat măsuri de suspendare a acestor concursuri, solicităm ferm desfăşurarea olimpiadelor şcolare. De asemenea, amintim faptul că olimpiadele promovează excelenţa şcolară şi împing elevii să studieze suplimentar, adesea cedându-şi din timpul lor liber pentru studiu. Astfel, multor elevi români care doresc să se dedice, le sunt acordate anual premii recunoscute atât naţional, cât şi internaţional, precum şi burse de performanţă”, au mai transmis asociaţiile semnatare.

În acest sens, asociaţiile de elevi din ţară solicită Ministrului Educaţiei Monica Anisie să reia demersurile necesare pentru organizarea olimpiadelor şcolare, având în vedere faptul că educaţia trebuie să continue.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Luminiţa Barcari, a anunţat, în 2 noiembrie, suspendarea olimpiadelor în anul şcolar 2020/2021, precizând că acestea nu se pot desfăşura în actualul context generat de pandemie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si