Lovitură pentru bugetari! Ce valoare au voucherele de vacanța și bonurile de masă în 2020?

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. Atât voucherele de vacanță, cât și tichetele de masă vor avea anul aceasta aceeași valoare ca și în 2019.

Author: A.M.S. marți 21 ianuarie 2020 , 14:38

Vouchere de vacanta 2020. Vouchere de vacanta 2020 bugetari. Vouchere de vacanta 2020 valoare
Vouchere de vacanta 2020. Vouchere de vacanta 2020 bugetari. Vouchere de vacanta 2020 valoare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. După o serie de discuții și dezbateri, Guvernul a decis care sunt tichetele și voucherele care se vor acorda angajaților în anul 2020. Una dintre discuțiile care s-au purtat în ultima vreme a fost cea legată de tichetele de vacanță, dar în final nu s-a concretizat nicio modificare legată de acestea. Așadar, voucherele de vacanță rămân în vigoare și se mențin la valoarea de 1.450 de lei de persoană. Condiția de folosire a acestora sunt că trebuie cheltuite în interiorul țării, conform dcnews.ro.

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. Alte tichete cadou

Alte tichete pe care angajații de la stat le mai pot primi în acest an sunt tichetele de creșă în valoare de 450 de lei pentru o lună, pentru fiecare copil aflat la creşă.

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare.

De asemenea, tichete de masă se mențin la valoarea de 15,18 lei maximum, cuantum care este valabil până la sfârșitul lunii martie 2020.

Citeste si: Structura anului școlar 2020-2021. Elevii nu sunt de acord cu schimbările propuse de Ministerul Educației

Bugetarii nu mai primesc tichete de masă în 2020.

Venituri suplimentare precum primele și restul tichetelor (culturale și cadou) nu se acordă sau sunt înghețate pentru bugetari, în acest an.

Vouchere de vacanta 2020. Vouchere de vacanta 2020 bugetari. Vouchere de vacanta 2020 valoare
Vouchere de vacanta 2020. Vouchere de vacanta 2020 bugetari. Vouchere de vacanta 2020 valoare

Premii pentru sportivi

Se pot acorda, în schimb, premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la concursuri sportive internaționale și naționale oficiale, pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale și naționale pe discipline de învățământ și pentru profesorii care i-au pregătit pe aceștia.

Citeste si: Noi tichete pentru români. Cine va beneficia de ele

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. Se menține regula conform căreia nu se acordă ajutoarele sau indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă. Însă, acestea se acordă dacă încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu are loc din cauza decesului.

Propunere legislativă la Senat

Exista însă și o veste bună. În prezent, se are în vedere acordarea unor noi tichete, pentru acestea existând la Senat o nouă propunere legislativă. Este vorda de acordarea de tichete trusou și tichetele junior, tichete care se vor acorda opțional de către angajatori.

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban afirma, pe 10 ianuarie, că Guvernul nu intenţionează să „umble” la voucherele de vacanţă, deoarece sumele alocate pentru acestea sunt deja prevăzute în legea bugetului de stat.

Vouchere de vacanta 2020. Vouchere de vacanta 2020 bugetari. Vouchere de vacanta 2020 valoare
Vouchere de vacanta 2020. Vouchere de vacanta 2020 bugetari. Vouchere de vacanta 2020 valoare

Citeste si: Zile libere 2020. O nouă minivacanță pentru români la finalul lunii ianuarie

„Bugetul este construit aşa cum este scris în legea bugetului de stat. Până la rectificarea bugetară, atât timp cât la alocaţii pentru copii este prevăzută o suma de bani, noi nu putem să luăm bani din altă parte şi să-i ducem spre alocaţii de copii, cu atât mai puţin de la voucherele de vacanţă. Şi aici, în privinţa voucherelor de vacanţă, deşi vă aduceţi aminte că PSD-ul a spus că dacă vine PNL la putere va tăia voucherele de vacanţă, ele au rămas şi cetăţenii pot beneficia de vouchere de vacanţă şi nu are nimeni nici cea mai mică intenţie să umble la voucherele de vacanţă, ele fiind prevăzute în legea bugetului”, a declarat, pe 10 ianuarie, Ludovic Orban.

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. Schimbările importante

Conform unui proiect lansat în dezbatere publică, în 2019, pe site-ul Ministerului Turismului, vor fi introduse voucherele de vacanță ce pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie, având o valoare mai mare decât cea a voucherelor acordate pentru sezon.

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. Angajaţii pot opta pentru o singură variantă de vouchere, iar firmele care vor accepta vouchere extra-sezon în alte perioade decât cele prevăzute legal, vor fi sancţionate cu amenzi de peste 50.000 de lei şi interzicerea pentru doi ani a acceptării acestor vouchere.

În plus, Guvernul a luat decizia ca măsura voucherelor de vacanţă să fie prelungită până la data de 31 decembrie 2025, se arată în proiect.

Aglomerația mare

"Având în vedere că s-a constatat în practică o aglomerare a unităților de cazare în sezon (în special în lunile iunie-august), pe de o parte, și un număr scăzut de turiști în extrasezon, pe de altă parte, s-a decis încurajarea beneficiarilor să opteze pentru o vacanță în extrasezon, prin acordarea unei valori mai ridicate în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii, pentru un salariat, pentru voucherele de vacanță ce pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie", se arată în nota de fundamentare.

Citeste si: Cheltuieli mai mici cu bani de la stat! Iată cum poți obține bani de la stat pentru a-ți ușura viața

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. Proiectul de ordonanţă introduce noţiunea de "vouchere pentru extrasezon".

Voucherele de vacanţă pentru utilizare în extrasezon sunt bonuri de valoare emise în format electronic destinate exclusiv achiziţionării pachetelor de servicii turistice care sunt prestate în perioada aprilie-mai și octombrie-noiembrie.

Astfel, un angajat poate primi, anual, în perioada 1 ianuarie 2020- 31 decembrie 2025, vouchere de vacanţă, în cuantum de 1.450 lei sau vouchere de vacanță valabile pentru utilizarea în extrasezon, în cuantum de 2.080 de lei, în funcție de opțiune.

Vouchere de vacanta 2020. Vouchere de vacanta 2020 bugetari. Vouchere de vacanta 2020 valoare
Vouchere de vacanta 2020. Vouchere de vacanta 2020 bugetari. Vouchere de vacanta 2020 valoare

Angajații pot primi în cursul unui an calendaristic o singură categorie de vouchere de vacantă, vouchere de vacantă cu utilizare pentru un an de zile sau vouchere de vacantă pentru utilizare în extrasezon, în funcție de opțiunea beneficiarului exprimată până la data de 1 noiembrie a fiecărui an pentru anul următor. Această opțiune nu poate fi schimbată în decursul anului.

Citeste si: Veste excelenta pentru salariatii din Romania! Castigul salarial mediu net a crescut cu 14,3%

Vouchere de vacanță 2020. Vouchere de vacanță 2020 bugetari. Vouchere de vacanță 2020 valoare. Tichete doar pe suport electronic

Voucherele de vacanță vor fi emise doar pe suport electronic.

Voucherele de vacanță pentru extrasezon nu pot fi utilizate pentru achiziția online a pachetelor de servicii turistice, cu excepția situației în care unitatea afiliată implementează procese și proceduri operaționale pentru identificarea acestora în momentul efectuării plății. În aceste cazuri, unitatea afiliată trebuie să înştiinţeze unitatea emitentă să configureze caracteristicile suportului electronic în sensul efectuării de plăţi online.

 

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce se întâmplă cu copilul Siminei Loica și al lui Alex Zănoagă dupa DESPARTIRE:  Mă... Ce se întâmplă cu copilul Siminei Loica și al lui Alex Zănoagă dupa DESPARTIRE: Mă bate încontinuU
spotmedia.ro
Un director de la Nike a mărturisit că a împușcat și ucis un adolescent Un director de la Nike a mărturisit că a împușcat și ucis un adolescent
spotmedia.ro
Răspunsul la o criză de când lumea? Oamenii de știință au găsit o metodă de a purifica... Răspunsul la o criză de când lumea? Oamenii de știință au găsit o metodă de a purifica un litru de apă de râu doar într-o oră
b1.ro
Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
infoactual.ro
De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi... De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi dezvăluit vreodată
infoactual.ro
Baba Vanga: O nouă boală va lovi planeta. Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde Baba Vanga: O nouă boală va lovi planeta. Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde
evz.ro
Alertă! Liviu Dragnea anulează căsătoria cu Irina Tănase. Ea a vorbit prima: E urât Alertă! Liviu Dragnea anulează căsătoria cu Irina Tănase. Ea a vorbit prima: E urât
doctorulzilei.ro
Efectele pandemiei asupra copiilor. Psiholog: „Copiii nu mai reuşesc să lege relaţii... Efectele pandemiei asupra copiilor. Psiholog: „Copiii nu mai reuşesc să lege relaţii sănătoase din punct de vedere social”. Cum îți ajuți copilul să gestioneze emoțiile negative?
romaniatv.net
ULTIMA ORĂ. Avem numele noului premier, nu e Cîţu, nici Cioloş, Surpriză mare ULTIMA ORĂ. Avem numele noului premier, nu e Cîţu, nici Cioloş, Surpriză mare
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si