Lucian Bode, anunț important privind lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut mai multe precizări în legătură cu lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Ministrul a declarat că această listă este realizată în funcţie de indicele la care se află România.

Author: Alina Raducu joi 13 mai 2021 , 22:13

Lucian Bode, anunț important privind lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat
Lucian Bode, anunț important privind lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lucian Bode susține că lista statelor cu risc epidemiologic ridicat se efectueză după indicele la care se află România, iar șările care au indice mai mare decât în țara noastră vor fi

automat în incluse în zona galbenă.

Lucian Bode: „Noi luăm decizia cu privire la întocmirea listei ţărilor din zona galbenă cu risc epidemiologic ridicat în funcţie de indicele la care se află România”

”Am avut foarte multe mesaje primite din partea românilor din Diaspora, de exemplu din Spania. Spuneau de ce trebuie să intre în carantină când vin în România, dacă în Spania măsurile se relaxează. Noi luăm decizia cu privire la întocmirea listei ţărilor din zona galbenă cu risc epidemiologic ridicat în funcţie de indicele la care se află România. Ţările care sunt peste România sunt considerate automat în zona galbenă”,

a afirmat Lucian Bode, joi, la un post TV.

Ministrul de Interne a precizat că, în funcţie de limita de incidenţă, se va hotărî ce măsuri vor fi impuse pentru persoanele venite din afara ţării. Acesta a subliniat că în curând va reveni cu o clarificare în acest caz.

Lucian Bode, anunț important privind lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat
Lucian Bode, anunț important privind lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: O altă ședință a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie va avea loc vineri

”Aici vom veni, în funcţie de limita de incidenţă, vom stabili ce facem cu persoanele venite din afara ţării legate de carantinare şi cele care vin în România dintr-o zonă verde, spre exemplu. Criteriul nostru să fie aplicat şi la ei şi să nu aibă nicio obligaţie. Azi, dacă noi avem 2,3, iar Spania 2,5 şi vii în România, nu ai vaccin, nu ai test PCR, intri 14 zile în carantină. Cine vine cu test PCR intră 10 zile în carantină la domiciliu. Nu are nicio obligaţie doar cel care are vaccinul. În consecinţă, vom veni cu o clarificare şi pe această zonă”, a afirmat Bode.

Bode susține că scopul este ca turiştii străini şi români să îşi petreacă concediile în România.

”Scopul nostru e să protejăm în continuare cetăţenii români, să luăm măsuri de relaxare graduală, dar în acelaşi timp vrem să încurajăm turiştii străini sau români să-şi petreacă concediile în România”, a mai adăugat Lucian Bode.

Citeste si: Arafat, despre revenirea la normalitate: ”Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si