Lucrurile pe care Biserica nu le-a spus pana acum in ancheta legata de Pomohaci! Ce contine dosarul fostului preot

La finalul lunii iulie, Arhiepiscopia Alba Iulia a decis ca preotul Cristian Pomohaci sa fie caterisit, adica exclus din randul preotilor. Asta dupa ce, in urma cu cateva saptamani, in presa aparuse o inregistrare audio cu Pomohaci care ar fi facut avansuri sexuale unui minor.

Webeditor: A.N. Author: C.L. miercuri 27 septembrie 2017 , 21:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Desi Cristian Pomohaci nu a raspuns la nici una dintre cererile celor de la Arhipiscopie de a se duce sa-si studieze dosarul si sa se apere, aducand probe, dupa ce verdictul a fost dat, barbatul a facut recurs la Mitropolia Ardealului, forul superior din Biserica.

La prima infatisare de la Mitropolia Ardealului, Pomohaci a cerut timp pentru a studia dosarul si a aduce probe care sa-i sustina nevinovatia.

I s-a acordat acest timp, urmatoarea infatisare in fata reprezentantilor Bisericii fiind stabilita pentru 5 octombrie.


Intre timp, Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, a facut cateva declaratii despre cazul Cristian Pomohaci. Afirmatiile reprezentantului Patriarhiei sunt dure si dau de inteles ca dosarul fostului preot este unul consistent, care nu lasa loc la interpretari.  Mai mult, Vasile Banescu a spus ca sustinatorii lui Pomohaci nu au avut acces la informatiile pe care le detine Biserica si de aceea nu pot sa inteleaga de ce a fost luata decizia de caterisire.

Citeste
si:
O jurnalista a fost lovita cu capul de bordura de catre sustinatorii lui Pomohaci! Mai multi reporteri au fost agresati

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei

“Ma indoiesc ca probele de care dumnealui nu a vrut sa vorbeasca niciodata vor fi aduse acum (n.r. in fata reprezentantilor Mitropoliei). Stim ca e un caz de caterisire absolut clar, cu motive cunoscute practic in toata societatea romaneasca. In mod normal nu exista posibilitatea de a fi repus in drepturi ca preot. El se foloseste insa, in acest moment, de un drept legal. Este o caterisire care s-a transat cu motive foarte intemeiate (…) Nu pot spune care va fi decizia Mitropoliei, dar personal inclin sa cred ca aceasta caterisire este una ireversibila. Daca ar aduce probele care sa-l disculpe, in mod total teoretic, se poate schimba.  (…) Biserica are acces la lucrurile care l-au incriminat pe parintele Pomohaci. Cei care vin si il aplauda nu au avut acces la aceste lucruri. Nu sentimentalismul este cel mai important, ci adevarul in legatura cu persoana lui Pomohaci. Cred ca aceasta contestatie nu va avea urmari care sa ne surprinda”, a declarat purtatorul de cuvant al BOR intr-o emisiune tv.

Este pentru prima data cand reprezentantii Bisericii sunt atat de categorici in privinta cazului Pomohaci, iar din declaratiile reprezentantului BOR reiese ca dosarul pe baza caruia a fost luata decizia de caterisire este unul extrem de solid, care ar contine elemente la care “nu au avut acces” multi.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si