Ludovic Orban anunță ajutor pentru Republica Moldova. „Am decis, în Guvern, să alocăm din fondul de rezervă 16,5 milioane de lei”

Miercuri, 6 mai, un convoi de 20 de autovehicule cu echipamente de protecție și produse sanitare a plecat către Republica Moldova, în sprijinul echipelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19, în țara vecină.

Author: I.C. miercuri 06 mai 2020 , 11:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ajutorul oferit cetățenilor din Republica Moldova constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80 000 l alcool sanitar.

Echipamentele de protecție și produsele sanitare au fost achiziționate de Ministerul Sănătății în conformitate cu articolul 15 din Decretul nr.240/14.04.2020, în cadrul efortului comun de combatare a infectării cu noul tip de coronavirus.

Citeste si: Ministerul Justiţiei a transmis o serie de recomandări pentru instanţe

Transportul echipamentelor va fi realizat cu camioane aparținând Ministerului Apărării Naționale și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La plecarea în misiune, cei peste 40 de militari din MApN și IGSU care execută această misiune de transport au fost întâmpinați de premierul României, Ludovic Orban, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Șeful Statului Major al Apării, general- locotenent Daniel Petrescu, ministrul afacerilor interne, Ion-Marcel Vela,

Șeful Departamentui pentru Situații de Urgenta, dr. Raed Arafat, și inspectorul general al IGSU, general de brigada Dan- Paul Iamandi.

Citeste si: Senatul a adoptat proiectul prin care personalul medical primește 2.500 de lei

Citeste si: Senatul a adoptat proiectul prin care personalul medical primește 2.500 de lei

„Am decis, în Guvern, să alocăm din fondul de rezervă 16,5 milioane de lei, pentru a putea oferi acest ajutor important, cu echipamente, materiale și medicamente absolut necesare pentru cetățenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19. Guvernul României donează către cetățenii din Republica Moldova 500.000 de măști FFP2, care sunt necesare pentru spitalele din Republica Moldova, 25.000 de combinezoane, 1.200 de flacone de Plachemir și 1.600 de flacoane de Caletra, care pot să asigure un tratament pentru un număr dublu față de numărul de cetățeni infectați cu coronavirus din Basarabia”, a declarat premierul Ludovic Orban.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si