Senatul a adoptat proiectul prin care personalul medical primește 2.500 de lei

Proiectul prin care personalul medical primește stimulent de risc de 2.500 de lei a fost adoptat de Senat, cu 130 de voturi „pentru” și 33 „împotriva”.

I.C., miercuri 06 mai 2020 , 09:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Stimulentul de risc de 2.500 de lei se va acorda medicilor, personalului medico-sanitar, paramedical, dar și cel auxiliar implicat în lupta împotriva coronavirusului.

Citeste si: Iohannis a chemat Guvernul la Cotroceni. Noile măsuri de gestionare a epidemiei COVID-19

„Proiectul are ca obiect de reglementare aprobarea unor măsuri în vederea decontării din fonduri europene a cheltuielilor cu echipamente medicale, dispozitive medicale, dispozitive medicale şi de protecţie medicală, echipamente de transport specializat, echipamente pentru decontaminare şi suport triaj, containere de logistică medicală, formaţiuni medicale mobile diagnostic şi tratament utilizate la combaterea răspândirii coronavirusului COVID-19”, se arată în proiect.

Stimulent de 2.500 de lei pentru personalul medical

„De asemenea, se prevede acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în trransportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şli tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19, pe perioada stării de urgenţă. Din fondul de salarii al unităţii angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de sănătate sau după caz, de la bugetul de stat.

Citeste si: Raed Arafat: „La toamnă e posibil să revină COVID-19 din nou”

Stimulentul de risc se acordă tuturor medicilor de familie”, se arată în inițiativa legislativă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si