Ludovic Orban: „Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni astăzi pentru a dispune măsurile din hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă”

Premierul Ludovic Orban a afirmat că o întrunire a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va avea loc luni, de la ora 15.00, pentru a dispune măsurile prevăzute în hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă în Capitală.

Author: Alina Raducu luni 19 octombrie 2020 , 12:36

Ludovic Orban: „Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni astăzi pentru a dispune măsurile din hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă”
Ludovic Orban: „Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni astăzi pentru a dispune măsurile din hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Duminică, incidenţa privind infectările a depăşit cifra de 3 la mia de locuitori. Întrebat despre faptul că prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu nu cunoştea numărul de infectări în Bucureşti şi la nivel naţional nici la 12 ore de la raportarea GCS, şeful Executivului a precizat că va fi făcută o evaluare în privinţa prefectului şi va fi ulterior comunicată decizia.

„Prefectul Capitalei a convocat CMBSU pentru azi la ora 15.00.

Adică nu în 48 de ore, ci în 27 de ore. E important ca acest Comitet să dispună toate măsurile prevăzute în hotărârerea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Nu am urmărit declaraţiile domnului prefect, dar noi facem o evaluare. Când vom avea o decizie de comunicat, o vom comunica. Imediat după ce se va întruni CMBSU şi va stabili ora la care va intra în vigoare”, a afirmat Ludovic Orban luni într-o conferinţă de presă.

Premierul a adăugat că reglementările privind scenariul roşu al şcolilor din Bucureşti se referă la preşcolari şi grădiniţă. El a mai spus că restricţiile nu vor afecta creşele şi afterschool-urile.

Citeste si: Anunțul oficialilor: „O lume divizată nu trece testul Covid-19”

„Reglementările privitoare la situaţia modului de organizare a procesului educaţional se referă la învăţământ şi la preşcolari, adică la grădinită.

Cele două trepte, 1 şi 3 la mie, nu afectează activităţile în creşe şi în afterschool-uri. Odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul nu prea mai poate funcţiona, dar afterschool-urile şi creştele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcţioneze, vor funcţiona. Nu fac parte din activităţile cae intră sub restricţii când e depăşit indicele de 3 la mie”, a subliniat Orban.

Întrebat depre ce urmează să se întâmple după cele 14 zile de restricţii, în a 15-a zi, premierul a răspuns: „Se va face evaluarea,

din această cauză se instituie pe 14 zile, în cazul în care indicele cade sub 3 la mie, automat se reiau activităţile care au fost restricţionate. Am considerat că trebuie să curgă un interval de 14 zile pentru că toate aceste măsuri să dea efecte pentru stoparea răspândirii virusului”.

Citeste si: Primul pacient COVID-19, din România, care este infectat și cu virusul gripal

„Sunt într-o comunicare cu reprezentanţii bisericii ortodoxe.

Când vom lua o decizie, o vom anunţa”, a mai adăugat Ludovic Orban, fiind întrebat dacă a discut cu reprezentanții bisericii și dacă va mai avea loc pelerinajul de Sf. Dumintru.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
spotmedia.ro
Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea... Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea oamenilor și raportarea deceselor
spotmedia.ro
ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu... ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu intră în carantină la întoarcerea în țară Interviu cu Alexandru Rafila
b1.ro
A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit... A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit în interior a speriat-o!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
infoactual.ro
Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni... Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si