Ludovic Orban, de Ziua NATO în România: Omenirea s-a văzut angrenată într-o luptă aproape inegală, cu un inamic invizibil şi imprevizibil

Premierul Ludovic Orban a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei NATO în România, vorbind despre criza fără precedent pentru lumea contemporană.

M.A., duminică 05 aprilie 2020 , 10:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Premierul Ludovic Orban a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei NATO în România, vorbind despre criza fără precedent pentru lumea contemporană. ”Omenirea s-a văzut angrenată pe neaşteptate într-o luptă aproape inegală, cu un inamic invizibil şi imprevizibil, care necesită din partea noastră o acţiune rapidă, coordonată şi eficientă, pentru a salva vieţi şi pentru a limita efectele economice şi sociale ale pandemiei”, a transmis Orban.

“Ziua NATO în România este marcată anul acesta sub semnul unităţii şi solidarităţii euro-atlantice, în contextul crizei sanitare fără precedent pentru lumea contemporană. De câteva săptămâni, noul coronavirus curmă zilnic mii de vieţi în întreaga lume, iar ţările afectate fac eforturi dramatice pentru a opri pandemia. Omenirea s-a văzut angrenată pe neaşteptate într-o luptă aproape inegală, cu un inamic invizibil şi imprevizibil, care necesită din partea noastră o acţiune rapidă, coordonată şi eficientă, pentru a salva vieţi şi pentru a limita efectele economice şi sociale ale pandemiei”, a transmis, duminică, premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, eforturilor civile desfăşurate de ţările afectate li s-au alăturat acţiunile Alianţei Nord-Atlantice de aprovizionare cu materiale şi echipamente sanitare şi economice esenţiale, iar România a beneficiat deja de un astfel de ajutor.

Citeste si: Ministerul de Finanţe: Băncile vor amâna plata ratelor pentru toţi clienţii afectaţi de criza Covid-19

”Salutăm sprijinul oferit şi disponibilitatea exprimată de NATO de a ajuta în continuare statele membre şi statele partenere cu logistică, expertiză şi personal medical. Ne simţim încurajaţi de aprecierea exprimată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg,  pentru măsurile pe care România le-a implementat până acum împotriva noului coronavirus”, a mai transmis premierul.

Ludovic Orban apreciază că, după 16 ani de apartenenţă la Alianţa Nord-Atlantică, ”România a devenit un pilon de stabilitate în regiune, iar calitatea de membru al NATO reprezintă pentru noi cea mai puternică garanţie de securitate”.

Citeste si: Pensionarul care și-a donat toate economiile unui spital, pentru un incubator, mai vrea să facă un gest extraordinar! Ion Cârstoiu dorește să ajute spitalul din Urziceni EXCLUSIV

”Alianţa a ajuns luna trecută la un număr de 30 de state membre, cărora aşteaptă să li se alăture şi alte ţări, o confirmare în plus a credibilităţii NATO. Provocarea actuală la nivelul Alianţei este de a nu lăsa criza sanitară provocată de coronavirus să se transforme într-un risc de securitate suplimentar celor deja existente şi de a combate dezinformările legate de pandemie. Vom fi alături de aliaţii noştri euro-atlantici în această luptă pentru viaţă şi securitate. La mulţi ani, Alianţei Nord-Atlantice! La mulţi ani, România!”, a mai transmis Ludovic Orban.

Ziua NATO se marchează, începând din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie.

Citeste si: Ministrul Sănătății, estimare pentru România: "Până la 1 iunie ne aşteptăm la 10.000 de cazuri"

La alegerea datei s-a ţinut seama de apropierea de data oficială a aderării României la Alianţa Nord-Atlantică (29 martie 2004) şi de data arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO de la Bruxelles (2 aprilie 2004).

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si