Nelu Tătaru, anunţ important privind sistemul de sănătăte din România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că trebuie "lucrat foarte mult" la realizarea unei legislaţii în domeniul medical.

Andreea Stoica, vineri 04 septembrie 2020 , 14:34

Nelu Tătaru
Nelu Tătaru
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătăţii spune că în perioada pandemiei a observat personal că managementul (n.r. - unor unităţi medicale) "lasă de dorit", iar Direcţiile de sănătate publică trebuie să fie "reevaluate, reaşezate, redaptate" cerinţelor din prezent.

"Ce ştim acum? Că trebuie lucrat foarte mult la o legislaţie, avem o lege a reformei în sănătate care din 2006 are peste 1.500 de amendamente, încât nu îi mai recunoaştem forma iniţială, avem un management care, evaluat practic la faţa locului în toate aceste luni şi personal de către mine, lasă de dorit, avem nişte Direcţii de sănătate publică care trebuie reevaluate, reaşezate şi readaptate cerinţelor din ziua de astăzi. Avem nişte sisteme de răspuns care, la fel, trebuie adaptate unei situaţii de criză. Ţin să menţionez în toată perioada colaborarea foarte bună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă", a spus ministrul, la "Black Sea and Balkans Security Forum".

Citeste si: Bilanț coronavirus, vineri 4 septembrie. Alte 47 de decese din cauza COVID-19

Telemedicina nu mai trebuie lăsată deoparte

Nelu Tătaru mai afirmă că telemedicina nu mai trebuie lăsată deoparte.

"Ce am descoperit în această pandemie? Am redescoperit telemedicina şi cred că această redescoperire nu mai trebuie lăsată undeva deoparte şi trebuie adaptată cel puţin, dacă nu în totalitate, acelor zone din ţară unde accesul este destul de greu", a mai arătat ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii a mulţumit corpului medical pentru că a răspuns "prompt solicitărilor" în contextul pandemiei de COVID-19.

Citeste si: Cele două simptome-cheie ale Covid-19 la copii. Nu tusea sau pierderea mirosului apar primele

"Dacă stăm să evaluăm toate aceste creşteri (n.r. ale numărului de infectări), coroborate cu o perioadă de vid legislativ, considerăm că sistemul medical a răspuns prompt chiar şi la această creştere şi la această forţare, să spunem, chiar dacă personalul medical ajunsese la o cumpănă, la o oboseală, să poată răspunde totuşi într-o măsură fermă la mijloace de dezinformare, la anumiţi influenceri sau anumite curente negaţioniste într-o bagatelizare a primei părţi a pandemiei. (...) Ţin să mulţumesc şi pe această cale corpului medical care a răspuns prompt acestor solicitări", a declarat Nelu Tătaru.

Citeste si: Adevărul crud pe care medicii nu-l spun despre noul coronavirus! Fiul Irinei Loghin, dezvăluiri teribile din spital: toți ne vom îmbolnăvi!


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si