Ludovic Orban, veste proastă pentru pensionari

Premierul Ludovic Orban a afirmat că majorarea pensiilor era greu de suportat chiar și într-o situație economică favorabilă, dar că, acum, când România este într-o criză, creșterea pensiilor cu 40% nu poate fi susținută financiar.

Author: A.M.S. luni 22 iunie 2020 , 08:56

Ludovic Orban, veste proastă pentru pensionari
Ludovic Orban, veste proastă pentru pensionari
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul.

Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, analize”, a spus premierul, duminică, la România TV.

România nu își permite nici dublarea alocațiilor

Orban a precizat că România nu își permite nici dublarea alocațiilor pentru copii, care ar presupune un efort bugetar de 7 miliarde de lei.

„Vom căuta o soluție. Nu ne putem permite dublarea alocațiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creștere. Dublarea alocațiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creșteri”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, veste proastă pentru pensionari
Ludovic Orban, veste proastă pentru pensionari

Citeste si: Incendiu puternic pe DN 1. Un autocar cu 46 de persoane a luat foc

Citeste si: Rezultate Evaluare Naţională 2020: Ierarhia pe judeţe

Citeste si: Anunț dezastruos pentru elevi! Nu mai sunt bani pentru dublarea alocațiilor? Ce a spus Ludovic Orban


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si