Ludovic Orban: „Suntem într-un moment de cumpănă”

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații, mercuri, după numărul record de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

I.C., miercuri 08 iulie 2020 , 19:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Astăzi am avut cele mai multe cazuri de infectare cu Covid-19. Am asistat la o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână. Cauza principala e nerespectarea regulilor de protecție sanitară: portul măștii, distanțarea fizică, spălatul mâinilor. Suntem într-un moment de cumpănă”, a declarat premierul Ludovic Orban. 

El a adăugat că Guvernul se află „la datorie”, alături de celelalte autorități și a luat măsurile necesare de fiecare dată când a fost nevoie.

Ludovic Orban a făcut un apel la Parlament pentru adoptarea cât mai rapidă a legii carantinei și izolării la domiciliu.

„Transmit un mesaj de încredere că Parlamentul înțelege situația și va adopta legea de instituire a carantinei, izolării la domiciliu, tratarea pacienților sub controlul medicilor. Sunt lucruri fundamentale de care avem nevoie pentru a rămâne eficienți

Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții, de un comportament responsabil al liderilor politici, al reprezentanților acestora în instituții. Avem nevoie de implicare responsabilă a tuturor companiilor, pentru că ele sunt responsabile de respectarea regulilor”, a mai spus Orban.

Măsuri de restricție

Referitor la reintroducerea restricțiilor, premierul a declarat că nu dorește să ia o măsură care să afecteze economia.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre starea de urgență: „Nu îmi doresc să reintroduc restricţii, dar...”

„Guvernul nu vrea să reinstituie nici o restricție, nu dorește să ia nici o măsură care să afecteze negativ economia, pentru că și așa economia a fost afectată grav de epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic care să asigure o revenire cât mai rapidă a economiei la normalitate. Obiectivul nostru e să apărăm companiile și angajații. Nu ne dorim să luăm nici o măsură care să afecteze negativ viața românilor. Pe de altă parte, spun clar că dacă va fi nevoie vom lua orice măsura se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor

Virusul nu iartă pe nimeni. Dacă cineva ignoră regulile și se expune îmbolnăvirii, când se îmbolnăvește îi pune în pericol și pe cei dragi”, a adăugat premierul.

Klaus Iohannis: „Nu îmi doresc să reintroduc restricţii”

Și președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre o posibilă reintroducere a stării de urgență, spunând că nu dorește să ia o astfel de decizie, dar dacă situația o va impune, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va veni cu propunerea.

Citeste si: RECORD de noi infectări cu coronavirus în România: 555 de cazuri în ultimele 24 de ore

„Am văzut că majoritatea ţărilor care au început măsurile de relaxare a crescut numărul de persoane infectate. Nu îmi doresc să reintroduce restricţii, dar dacă numărul de cazuri creşte în continuare, atunci probabil Comitetul Naţional va începe să propună măsuri restrictive. Românii în cea mai mare parte au reacţionat foarte bine. Din păcate, sunt şi exemple negative, şi persoane simple şi persoane titrate, care nu au înţeles nimic din toată situaţia”, a completat preşedintele Iohannis.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si