RECORD de noi infectări cu coronavirus în România: 555 de cazuri în ultimele 24 de ore

Record de cazuri noi de infectare cu coronavirus în România în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 555 de noi infectări, cifră nemaiatinsă de la izbucnirea pandemiei în țara noastră.

R.I., miercuri 08 iulie 2020 , 13:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire. Este cel mai mare raport zilnic de infectări, vârful anterior fiind atins în 11 aprilie, cu "doar" 523 de noi cazuri de infectare. În acest context, apar tot mai multe voci care vorbesc despre riscul ca România să revină în stare de urgență. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți. 

Citeste si: Mutația de care toată lumea se temea: un val de leziuni cerebrale din cauza COVID-19

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea. Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Potrivit GCS, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citeste si: Mutația de care toată lumea se temea: un val de leziuni cerebrale din cauza COVID-19

Până în acest moment, în România au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru:„Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a vorbit despre posibilitatea revenirii la starea de urgență, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus în România. În acest moment nu se impune o astfel de situație, a precizat el. "Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislaţie care să ne permită să ne desfăşurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 şi ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgenţă. Creşterea numărului de cazuri e de la o zi la alta şi atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da şi răspunsul”, a declarat Nelu Tătaru.

Citeste si: Avertismentul OMS pentru toți cei care călătoresc. „Oamenii trebuie să ia asta foarte în serios”

Ministrul Sănătăţii a declarat miercuri, la Constanţa, că pacienţilor cu Covid-19 care refuză spitalizarea şi sunt în izolare la domiciliu, în condiţiile în care în prezent internarea nu mai poate fi impusă, trebuie să li se acorde concediu medical de către medicul de familie care gestionează starea de sănătate a acestuia.

"Nu mai putem condiţiona această internare, în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu", a menţionat ministrul, întrebat fiind dacă un pacient aflat în izolare poate beneficia de concediu medical, în condiţiile în care la Câmpina, unui astfel de pacient, care a refuzat spitalizarea, medicul de familie a refuzat să îi dea concediu medical.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si