Mai multe doze de vaccin vor fi distribuite în spitalele din țară

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că peste 3.000 de doze de vaccin anti-COVID vor fi distribuite în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului din ţară. Acestea sunt doar pentru prima administrare, iar la data replului va pleca de la Institutul Cantacuzino tranşa necesară. Următoarea livrare a vaccinurilor va avea loc în jurul datelor de 28 - 29 decembrie, a adăugat sursa citată.

Author: Alina Raducu sâmbătă 26 decembrie 2020 , 19:51

Mai multe doze de vaccin vor fi distribuite în spitalele din țară
Mai multe doze de vaccin vor fi distribuite în spitalele din țară
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

GCS transmite că „dozele de vaccin din prima tranşă, cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare  au fost alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unităţi medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, în funcţie de necesarul solicitat de fiecare dintre spitale cu menţiunea că pot fi oricând modificate în funcţie de cererea unităţilor.

Peste 3.000 de doze de vaccin vor fi distribuiete în spitalele de boli infecțioase din țară:

1. Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase- 100 de doze

2. Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş“- 600 de doze

3.

Bucureşti – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Dr. Victor Babeş“- 530 de doze

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Cluj-Napoca- 375 doze

5. Constanţa- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Constanţa- 170 doze

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş“, Craiova- 90 doze

7.
Iaşi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase- 260 doze

8. Maramureş – Baia Mare- Spitalul de Urgenţă- 210 doze

9. Suceava – Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava- 250 doze

10. Timiş – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş“, Timişoara- 450 doze”, conform unui comunicat de presă.

„În acest moment vor fi distribuite peste 3.000 de doze în toate cele 10 spitale. Menţionăm că cele peste 3.000 de doze care vor ajunge mâine în spitale sunt doar pentru prima administrare (la data rapelului va pleca de la Cantacuzino tranşa necesară). Dorim ca aceste doze să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele”, a precizat GCS, într-un anunţ de presă.

Sursa menţionată mai spune că „următoarea livrare a vaccinurilor anti-COVID-19 va avea loc în jurul datelor de 28-29 decembrie”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat sâmbătă, la sosirea primelor 10.000 de doze de vaccin le Instititul Cantacuzino, că prima persoană va fi vaccinată duminică, la Institutul ”Matei Balş”, dar că îl interesează în egală măsură şi a doua persoană care se vaccinează, şi a treia persoană, şi a mia persoană care urmează să se vaccineze, atât din rândul personalului medical, cât şi din rândul celorlalte categorii de persoane.

Citeste si: Ungaria a început vaccinarea împotriva COVID-19

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19

Evenimentul de vaccinare de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.

Răspunsul imun după vaccinul anti-COVID va fi de o durată mai mare decât după boala naturală, reacţiile adverse sunt de intensitate uşoară, medie şi persoanele vaccinate vor fi monitorizate, prima etapă de vaccinare va fi încheiată până la începutul lunii februarie, beneficiile maxime ale vaccinului se obţin la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze, a declarat sâmbătă coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă, la sosirea primelor 10.000 de doze de vaccin la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Vaccinul este stocat pe o perioadă de 6 luni între o temperatură de minus 60- minus 90 de grade, după ce este scos de la această temperatură şi ajunge la temperatura de plus 2 plus opt grade, are o stabilitate de 120 de ore, ceea ce înseamnă circa 5 zile, durata transportului până la centrul de vaccinare nu trebuie să fie mai mare de 12 ore, a explicat Gheorghiţă, care a precizat că într-un flacon sunt cinci doze.

Citeste si: Anunț important pentru copii! Alocațiile urmează să se majoreze. Pentru când se preconizează măririle- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunţat, vineri, că în fiecare săptămână vor ajunge 140.000- 150.000 de doze în România.

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin, arată un comunicat de presă al Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împoriva COVID-19.

Citeste si: Un medic din Boston, reacţie alergică severă la vaccinul anti-COVID

Citeste si: „Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație- kfetele.ro

Citeste si: Guess Who, prins sub influența substanțelor interzise la volan de poliţiştii din Capitală. A fost întocmit dosar penal- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si