Spaniolul a dat spre închiriere un apartament în urmă cu aproximativ un an și jumătate și de atunci nu a mai primit banii pe chirie. Românii care s-au stabilit acolo îi datorează deja aproximativ 12.000 de euro. Proprietarul nu știe în ce stadiu îi este acum casa și, pe deasupra, chiriașii încearcă să-l stoarcă de bani și cer o sumă însemnată pentru a părăsi proprietatea.  „Au început să-mi ceară 6.000

de euro, apoi au continuat să ceară 3.000 și acum au urcat din nou și vor să le dau 5.000”, a declarat proprietarul.

Citeste si: VIDEO- În plină criză a energiei, instituțiile statului au un consum uriaș de lumină

În cele din urmă, bărbatul a hotărât să angajeze o companie de evacuare,  „Casa mea nu este a ta”, care a început un proces în urmă cu câteva luni pentru a încerca să recupereze proprietatea. Responsabilul firmei, Francisco Ojea, dă asigurări că toate investigațiile pe care le-au efectuat indică faptul că în spatele extorcării spaniolului se află o rețea formată din români care este dedicată diferitelor activități infracționale.

Ojea asigură că monitorizează de ceva vreme oamenii care locuiesc în casa lui Manuel și că a verificat că  „în fiecare zi se dedică unor activități precum luarea și aducerea de oameni care se dedică cerșetoriei la ușile supermarketurilor din Lugo.

Îi iau dimineața și îi ridică la sfârșitul zilei. Îi iau și îi aduc în mașini de lux, într-un Mercedes și într-un Porsche Panamera”, spune el.

Chiriașii români fură adesea mașini

Acesta susține că cu aceste vehicule transportă și   „surdo-muți falși”   care se dedică, printre alte activități, furtului în stradă.

Un vecin a permis echipei lui Ojea să intre în garajul pe care îl folosesc pe strada Santo Grail și acolo au dat peste o altă mașină, mai modestă, cu care au fost și

ei văzuți în circulație. Au fost găsite și mai multe plăcuțe de înmatriculare aparent falsificate și asta le-a dat posibilitatea să cheme Poliția.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citeste si: Familia Regală a României va lua parte la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a

Ojea a spus că folosirea numerelor de înmatriculare false le era deja cunoscută, pentru că în urmăririle pe care le-au efectuat au verificat de mai multe ori cum au circulat Mercedes-ul și Panamera cu numere de înmatriculare diferite și că le-au schimbat frecvent.

La fața locului au fost prezenți agenți ai Poliției Naționale, care au verificat că autovehiculul, un Citroën, a fost sustras, așa că au sesizat Poliția Locală să scoată autovehiculul, operațiune care a ajuns să fie blocată din cauza că remorcherul municipal nu a intrat pe ușă din garaj. Autoritățile au chemat un camion de remorcare mai mic, dar apoi a apărut o a doua problemă: nu era nimeni care să acopere costul operațiunii. În cele din urmă, se gândea să blocheze mașina cu o caracatiță pe roată.

Spaniolul păgubit este disperat

Ca martor la operație a fost și proprietarul apartamentului, care așteaptă un pas înainte care să-i permită să-și recupereze bunul.

Acesta a declarat că l-a închiriat românilor pentru că aceștia au  „părut de încredere” „Păreau oameni modești și prezentau contracte de muncă și fișe de salariu de la o firmă care cultivă căpșuni, dar s-a dovedit că toate actele erau false”, a explicat el. Când a văzut că nu l-au plătit și nici nu i-au răspuns la apeluri, a început să ancheteze și a constatat că nu lucrează pentru firma la care pretindeau și că au falsificat contractele. 

Citeste si: Un bărbat din Galați a sunat la 112 și a amenințat că se sinucide cu o armă. Ce a urmat

După ce nu și-a arătat fața de luni de zile, luni după-amiază, în timp ce operațiunea poliției se desfășura în garaj, unul dintre  „chiriași”   a apărut și, făcând zgomot în stradă, a spus că mașina nu a fost furată și să o lase în pace.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Ancheta se află în desfășurare.

Citeste si: Cinci români, teroare printre oamenii din Germania, Austria și Danemarca. Au dat spargeri în valoare de 340.000 euro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si