După doar 2 zile de tabără mai mulți copii din cei 28 veniți din București în vacanța de schi la Poiana Brașov au avut simptome de toxiinfecție alimentară și doi dintre ei au ajuns în perfuzii după ce le-a fost servită o ciorbă cu un miros ciudat.

Părinții spun că mâncarea ar fi fost făcută cu apă din toaletă

Cei 28 de copii și părinții acestora au plătit 2.000

de lei de fiecare pentru o tabără în Poiana Braşov în pensiunea în care s-au cazat. Pachetul includea transportul din Bucureşti, masa şi cazarea, dar şi accesul pe pârtie şi echipamentele necesare timp de şase zile. 

Citește și: A intrat cu mașina într-o pompă de benzinărie. O șoferiță din Bistrița s-a ales cu fracturi și un dosar penal

Avansul a fost plătit de anul trecut, spun profesorii organizatori, care nu au alte chitanţe doveditoare pentru organizarea taberei.

Părinţii spun că mâncarea a fost gătită cu apă din toaletă și că ciorba de la prânz avea o culoare gri închis. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce un copac a căzut pe maşina în care se afla

Mai mult, potrivit părinților, copiii ar fi trebuit să mănânce mușchi de vită, dar au primit parizer.

Inspectorii DSP au constat că pensiunea nu avea apă curentă

Unul dintre profesorii care i-au însoțit pe copiii cu vârste între 8 și 14 ani în tabără a dezvăluit ce au primit aceștia la masă.

Citește și: Povestea a doi soți români care au reușit să creeze un produs unic în Europa. Au muncit timp de 10 ani pentru el: „La început ne-am jucat”

Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă. Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii. După două zile a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locaţie, a trebuit să le asigurăm copiilor apă pentru spălat pe dinţi. Li s-a făcut rău, au vomitat. A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel ”, a spus profesorul.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Inspectorii ANPC au descoperit probleme în blocul alimentar şi la cazare. Când au ajuns la faţa locului, inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au constatat că pensiunea nu are apă curentă, astfel că au pus sigiliu pe ea. Administratorul pensiunii nu a putut fi găsit. 

Citește și: Scandal în fața unei săli de jocuri de noroc din Baia Mare! Un bărbat a fost pus la pământ și încătușat după ce a pierdut toți banii la aparate

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si