Totul a început în urmă cu zece ani, atunci când fiziciana Daciana Tarași și chimistul Constantin Pascu au început să pregătească, pentru consumul propriu, o dulceață mult mai sănătoasă, acolo unde mierea ia locul zahărului. Noutatea de pe piața din Europa este dată de procesul de producție, fiind vorba de unul fără fierbere și fără adaos de zahăr.

Citește și: Crimă pasională în Brașov: o femeie a fost ucisă, principalul suspect fiind fostul iubit

În decursul unui deceniu, după nenumărate încercări, familia de buzoieni a etichetat produsul ca fiind unic în Europa şi l-au denumit melinis. Procesul de preparare al produsului este unul extrem de lent, iar un singur sortiment poate fi gata chiar şi într-o lună. 

„La început ne-am jucat, a fost pur şi simplu o încercare de a mânca sănătos, de a găsi o alternativă în care să păstrăm cât mai aproape de natural ceea ce au fructele de oferit”, a povestit Daciana Tarași pentru jurnaliști.

Cei doi soți produc lunar între 5.000 și 6.000 de borcane cu diferite sortimente

Produsul a fost lansat pe piață abia în anul 2019, vânzarea acestuia fiind efectuată exclusiv în mediul online. Un borcan cu capacitatea de 230 de grame costă între 25 şi 50 de lei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citește și: Mai multe localități din Harghita au rămas în beznă în urma unei furtuni violente

„Lucrurile au mers treptat. Iniţial am avut impresia că va fi suficientă o construcţie micuţă. După aceea, când am început să înţelegem ce înseamnă industria alimentară, am ajuns la această mică fabrică.

Pentru că altfel nu ai cum să scoţi un produs pe care să îl poţi vinde pe piaţă, conform normelor”, a declarat Constantin Pascu.

Citește și: VIDEO. Cât va costa brânza de Sibiu de Paște. Scumpiri de aproape 30%

În făbricuța celor doi soți din Buzău se produc lunar între 5.000 și 6.000 de borcane cu diferite sortimente: cu cătină, gutui, goji, piersici, petale de trandafir, afine sau zmeură. Ingredientele care sunt folosite în cadrul producției sunt locale, bio, din zona de dealuri a județului Buzău.

„Cei care au comandat trandafir şi cătină la început au încercat şi celelalte sortimente şi au fost încântaţi. Unii dintre clienţi sunt constanţi”,  a declarat Marieta Iorga, șef de producție, potrivit observatornews.ro.

Citește și: 43 de migranți, inclusiv un bebeluș, și-au pierdut viața după ce ambarcațiunea lor s-a scufundat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si