Maia Morgenstern e revoltată pentru că i se interzice să fie profesor de actorie: „N-am doctoratul. Și nu cred că am să-l obțin vreodată. Nu POT să scriu. NU ȘTIU să scriu la comandă”

Maia Morgenstern e revoltată pentru că i se interzice să fie profesor de teatru.

Matei Vaihan, vineri 08 noiembrie 2019 , 13:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Maia Morgenstern e revoltată pentru că i se interzice să fie profesor, motivul fiind acela că este obligată de lege să aibă un doctorat, deşi este una din cele mai valoroase actriţe ale ţării. „Se cheamă că sunt un fel de dascăl. De profesor. De îndrumător. Nu, nu sunt! Nu, n-am doctoratul. Și nu cred că am să-l obțin vreodată. Nu POT să scriu. NU ȘTIU să scriu la comandă. Nu merge. Nu pentru mine. Nu în cantitate suficientă. Nu sunt un teoretician, nu-i de mine.”, a postat Morgenstern. (vezi care este legătura dintre Florin Piersic şi Maia Morgenstern)

Citeste si: Maia Morgenstern s-a dus la un spectacol de teatru cu avionul! A fost blocată în aeroport şi a ajuns cu întârziere: “Inadmisibil, lipsă de respect!”

Maia Morgenstern e revoltată pentru că i se interzice să fie profesor: „Nu-i nicio nenorocire. Nu-i un păcat, nu-i grav"

„Nu-i nicio nenorocire. Nu-i un păcat, nu-i grav. Nu doare. Doctoratul de om serios, științific. Eu nu. Eu sunt un practician. Glumeț, empiric..? Serios? Serios. Pun în practică de 40 de ani gânduri, indicații, mijloace și metode artistice, visuri, emoții. Le încerc, le probez, le diversific, le rafinez, le repet, le transmit. Publicului. Și acum discipolilor. Așa cum pot. Încercând în permanență să-mi măresc orizontul cultural, să-mi diversific mijloacele de expresie. Dar, mai ales, să mă informez.”, a continuat actriţa.

Maia Morgenstern e revoltată pentru că i se interzice să fie profesor: "Doctorează doctorat” 

“Se pune intrebarea daca doctoratul este un grad profesional pentru un artist. Un artist arde si trimite inspre public o energie pe care nicio comisie doctorala nu o poate cuantifica. Daca artistul vrea sa devina cercetator, critic sau istoric de arta e alta poveste.”, i-a răspuns o amică Maiei. “Nu se pune, nu se pune. Unde-i lege, nu-i tocmeală! Vrei (să fii) profesor? Doctorează doctorat”, a explicat Morgenstern.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si