Maia Sandu a explicat că Republica Moldova se află acum  mai aproape de a pune punct haosului "pe care unii au încercat din răsputeri să-l prelungească și să-l adâncească". Decizia a venit după ce magistraţii Curţii Constituţionale au declarat în cursul zilei ca neconstituţională starea de urgenţă, în timpul căreia legislativul nu putea fi dizolvat şi astfel nu se puteau convoca alegeri parlamentare anticipate. 

Citeste si: Biografia președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Câți ani are, educație, familie și copii

Maia Sandu: "Puterea este acum în mâinile poporului"

Maia Sandu a făcut anunțul de dizolvare a Parlamentului la doar 30 de minute de la declararea drept neconstituțională a Stării de Urgență în Republicii Moldova de către Înalta Curte, perioadă în care Legislativul nu putea fi dizolvat.

" Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou, care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile dumneavoastră. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic, în care oamenii să trăiască în pace și bunăstare", a declarat Maia Sandu după semnarea Decretului de dizolvare a Parlamentului.

Potrivit presedinte.md, data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

" Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ține Parlamentul care pleacă. După alegeri vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritatea stabilă și vom îndrepta lucrurile în Moldova. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor", a mai declarat șefa statului moldovean.

Citeste si: VIDEO- Certificatul european de vaccinare, adoptat de către Parlament

Guvernul de la Chișinău urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor. 

Președinta pro-europeană de la Chișinău consideră că moldovenii au acum șansa de a alege "calea spre normalitate". "Lupta pentru curățarea sistemului public, lupta pentru curățarea clasei politice, pentru oprirea hoțiilor, lupta pentru dreptate este o luptă grea, dar suntem pe calea cea bună", a mai transmis Maia Sandu. 

Maia Sandu a fost învestită în decembrie 2020 în funcția de Președinte al Republicii Moldova, după victoria   din 15 noiembrie 2020, când a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale în țara de dincolo de Prut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si