Simpatizanţii s-au adunat în această noapte la sediul partidului pentru a o felicita. De asemenea, Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”, i-a adus Maiei Sandu un buchet de trandafiri galbeni, conform Deschide.md.

Mai mulţi susţinători s-au adunat la vot. Maia Sandu a remarcat, imediat după închiderea urnelor şi prezentarea rezultatelor exit-poll-urilor, că a fost o mobilizare fără precedent şi mulumindu-le celor care au făcut efortul de a merge la urne.

Igor Dodon s-a declarat optimist în legătură cu rezultatul scrutinului, susţinând că ar conduce la o diferenţă destul de mare în ţară, fără a lua în calcul voturile din Transnistria şi din diaspora.

În Republica Moldova, după prelucrarea a 99,86% din procesele verbale, Maia Sandu are 57,63% din voturi, iar Igor Dodon- 42,37%.

maia sandu câștigătoare
Maia Sandu - câștigătoare alegeri.[Sursa foto: google]

În Chişinău, unde prelucrarea proceselor verbale s-a încheiat, câştigătoare este tot Maia Sandu, cu 59.70% din voturi, faţă de 40,30% ale lui Dodon.

Citeste si: Redactorul-șef al unei publicații din Rusia s-a autoincendiat: "Pentru moartea mea vă rog să daţi vina pe Federaţia Rusă!"

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu- wowbiz.ro

Citeste si: Dezvăluiri din viaţa lui Clotilde Armand: Bunica din partea tatălui...

Diaspora a votat masiv cu Maia Sandu, aceasta având până în prezent un scor de 92,86%, pentru Igor Dodon votând 7,14%.

Maia Sandu s-a adresat mulţimii adunate la sediul PAS: „Le mulţumesc tuturor oamenilor care au ieşit la vot, oamenii care au crezut în puterea votului lor.

Ne vom uni cu toţii, avem nevoie de o societate unită. Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l facem după alegeri. Prima sarcină este să unim societatea în jurul obiectivelor comune. Cu toţii vrem să trăim bine, aici, acasă, să avem un stat care să ne protejeze, să lucreze pentru oameni, nu pentru hoţi. Avem nevoie de o economie dezvoltată, care să ofere oportunităţi aici, acasă, aşa încât oamenii noştri să nu fie forţaţi să plece departe de cei dragi. Avem această agendă comună şi trebuie să muncim cu toţii aşa, încât să realizăm aceste obiective”.

La rândul său, Igor Dodon a mulţumit celor care au venit la urne şi a făcut un apel la calm.

”Mă bucur că majoritatea cetăţenilor conştientizează responsabilitatea pentru soarta ţării, acest lucru fiind demonstrat de prezenţa la vot, care a fost mai mare atât în ţară, cât şi în străinătate. Urmează să fie făcute rezultatele scrutinului. Doresc membrilor comisiilor electorale sănătate şi răbdare. Îi îndemn pe toţi la calm, indiferent de rezultatele alegerilor”, afirmă el.

„Astăzi am fost martorii unei mobilizări extraordinare a moldovenilor. În pofida manipulării, împotriva neîncrederii faţă de instituţii cetăţenii au ieşit la vot, în pofida unei campanii murdare, oamenii au ieşit la vot într-un număr foarte mare. Oamenii au ieşit la vot pentru că le pasă.

Oamenii vor să fie respectaţi. Oamenii vor ca puterea să le ofere soluţii la probleme lor”, a declarat Sandu, confor unimedia.info.

Citeste si: Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a mințit în legătură cu sentimentele sale: „Eu nu m-am prefăcut niciodată.”- kfetele.ro

Citeste si: Chris Martin, lecţie de iubire la al doilea concert Coldplay de pe Arena Naţională! A invitat trei tineri pe scenă, între care şi un supravieţuitor de la Colectiv- radioimpuls.ro

„Mulţumesc din suflet oamenilor care au mers la vot şi au aşteptat la cozi uriaşe pentru a vota. Ne închinăm în faţa dumneavoastră. Diaspora s-a mobilizat. Oamenii noştri au demonstrat că cât de departe nu or ajunge, au demonstrat că le pasă de rude, le pasă de casa lor. Regretăm că mulţi au aşteaptă mult pentru a votat”, a continuat ea.

Dodon: „Sunt optimist privind rezultatele acestui scrutin”

”Sunt optimist privind rezultatele acestui scrutin. Calculele noastre arată că noi conducem la o diferenţă destul de mare, fără votul din diasporă şi din regiunea transnistreană. Dar noi suntem gata de orice scenariu, la fel ca oponenta mea. Dar trebuie toţi să dăm dovadă de responsabilitate. A fost multă ură aş spune, luptă la limită, dar gata, alegerile s-au finalizat. Chem toată lumea la pace, linişte şi calm”, a declarat Dodon, conform unimedia.info.

Secţiiile de vot de pe teritoriul Republicii Moldova s-au închis la ora 21:00, prezenţa la vot fiind de 48,44%.

Votul în străinătate continuă, până în prezent votând peste 253.000 de alegători.

Prezenţa totală la vot este 52,63%.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si