
Certificatul verde duce mallurile în sapă de lemn. Vânzările au scăzut chiar și cu 70%
Certificatul verde duce mallurile în sapă de lemn. Prima săptâmână în care doar vaccinați și cei care au trecut prin boală au putut face cumpărărturi a fost un dezastru petnru comercianți. Vânzările au scăzut chiar și cu 70%. Patronii magazinelor spun că în acest ritmul vor fi nevoiți să pună lacătul pe ușă.
Malluri în care mai intră doar... vântul!
„Este deschis zilnic, de luni până duminică, de la 9 la 21.”
La prima vedere, acest centru comercial din București pare a fi închis. Ne readuce la realitate doar mesajul din difuzoare, iar din când în când mai zărim câte un client rătăcit intrând în magazine.
„Zici că e închis mall-ul! Așa arată! Nu e nimeni la ora..
Imaginea mallurilor pustii a făcut ocolul rețelelor de socializare.
„Este ora două. Până acum am avut doar doi clienți”
În lipsa clienților, angajații își fac de lucru prin magazine.
„Este ora două. Până acum am avut doar doi clienți.”
Dacă într-o zi normală, un magazin emitea 120 de bonuri, acum nu mai ajunge nici la jumătate.
De când au intrat în vigoare restricțiile, magazinele sunt mai mult goale. Patronii spun că vânzările s-au înjumătățit, iar ca să mai atragă clienți aceștia oferă reduceri de până la 40%.
Reduceri care în mod normal începeau abia la finalul lunii noiembrie.
Numărul clienților, direct proporțional cu rata vaccinării
Numărul clienților este acum direct proporțional cu rata vaccinării, spun patronii.
Potrivit datelor oficiale, doar 3 din 10 români sunt vaccinați, același procent care are voie acum să meargă la cumpărături.„Avem și zone în Moldova sau sudul țării unde rata de vaccinare este foarte mică. Acolo scăderea de trafic este de 70% .”, a spus Adrian Cazu, directorul unui magazin de încălțăminte din București, pentru Știrile Kanal D.
Anul trecut a adus centrelor comerciale pierderi de aproape 30% din cifra de afaceri. Iar dacă vorbim despre profit, mall-urile din Capitală au înregistrat scăderi și de 400%.
Mereu am știut că vreau să fiu jurnalist.... până la urmă, cui nu îi place să apară la televizor să-l vadă rudele și vecinii? Am zeci de filmulețe din copilărie în care îi intervievez pe părinții și bunicii mei – probabil sunt printre cele mai bune interviuri ale mele.
Am făcut Facultatea de Jurnalism și Științe Sociale la Universitatea Hyperion, însă visul meu a început să prindă contur abia când m-am angajat la o televiziune de știri. Acolo am învățat de fapt ce înseamnă meseria de jurnalist, cum să faci o știre, cum să pui întrebarea potrivită la momentul potrivit, cum să scoți în față problemele oamenilor.
În mare parte fac materiale economice – despre credite, salarii, cheltuieli, economii și afaceri. Dar îmi place să vorbesc și despre problemele legate de mediu, precum poluarea și cât de important este să reciclăm și să risipim cât mai puțin.