Hotărârea de Guvern care reglementează accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri şi instituţii publice, publicată în Monitorul Oficial

E oficial! Hotărârea de Guvern care reglementează accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri şi instituţii publice a fost publicată în Monitorul Oficial.

Author: Mircea Pop marți 26 octombrie 2021 , 08:51

Hotărârea de Guvern care reglementează accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri şi instituţii publice, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern care reglementează accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri şi instituţii publice, publicată în Monitorul Oficial

[Sursa foto: Ro Vaccinare]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Hotărârea de Guvern care reglementează accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri şi instituţii publice a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1017.

Acces în centrele comerciale doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală 

Hotărârea prevede că accesul în centrele comerciale este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală. Excepție fac cei care merg la centrele de vaccinare pentru imunizare, dacă există culoare separate de acces. La serviciile publice comunitare care funcţionează în mall-uri, se permite şi accesul persoanelor care au test negativ pentru COVID.

Suspendarea activității cu prezența fizică în școlile private

Documentul mai prevede suspendarea activităţilor cu prezenţa fizică a elevilor în grădiniţele şi şcolile private. Hotărârea de Guvern de luni a corectat-o pe cea dată vineri, în care nu au fost preluate mai multe prevederi din decizia CNSU.

Citeste si: Certificatul verde va fi obligatoriu pentru angajații de la stat și de la privat. Noua regulă ar fi aplicată din luna noiembrie

A fost de asemenea remediată şi situaţia cazării în unităţile de cazare, accesul fiind permis doar pe baza certificatului verde.

Masca de protecție obligatorie

Totodată, a fost publicat Ordinul ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, şi al ministrului interimar al Afacerilor Interne, Nicolae Bode, prin care se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.

Citeste si: Sancțiuni pentru persoanele care nu poartă mască și prezintă un certificat verde fals. Cât e amenda?

Reguli pentru biserici

Au fost publicate ordine de miniştri care prevăd că accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 2 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane, procesiunile şi/sau pelerinajele religioase se organizează cu asigurarea unei distanţe minime de siguranţă de 2 metri între credincioşi, reglementări privind desfăşurarea activităţilor în domeniul culturii.

Citeste si: Vești bune venite din partea medicului Octavian Jurma: ” Viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si