Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor: „Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare”

Marcel Ciolacu a precizat că, după părerea sa, pensiile nu ar fi crescut dacă partidul PSD nu ar fi intrat la guvernare.

Author: Ana-Maria Costea vineri 21 octombrie 2022 , 19:02

Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor: „Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare”

Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor: „Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare”

[Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a adus în atenția publicului faptul că, anul acesta nu ar fi fost majorate pensiile dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare.

Citeste si: Protest anti-sărăcie în fața Guvernului. Sindicatele cer salarii mai mari și facturi mai mici

Liderul PSD, despre majorarea pensiilor

„Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, fiindcă chiar dacă acum toată lumea îşi dă cu părerea şi am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile. Nu am nicio reţinere să-i reamintesc preşedintelui Klaus Iohannis   că, atunci când era domnul Cîţu premier şi nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina, eram după pandemie, domnia sa spunea că nu sunt bani să creştem pensiile şi trebuie să calculăm foarte bine”,

a declarat Marcel Ciolacu în cursul zilei de vineri, la Conferința Județeană de Alegeri a PSD Ialomița.

„Eu sunt un om responsabil. Toată echipa guvernamentală e formată din oameni responsabili şi sunt ferm convins că ne vom aşeza la masă în coaliţie, vom încheia această dispută în spaţiul public- cine oferă mai mult pensionarilor, de parcă nu este un drept şi o obligaţie a noastră de a ajuta persoanele mai vârstnice să trăiască decent. Eu cred că e o discuţie care trebuie scoasă din contextul politic şi cu responsabilitate discutată în interiorul coaliţiei” a mai adăugat liderul PSD.

Citeste si: Cât vor plăti românii pe energie de la 1 ianuarie 2023. Preț fix la curentul electric

Cine oferă mai mult pensionarilor?

Marcel Ciolacu a mai dezbătut subiectul „cine oferă mai mult pensionarilor”. Acesta consideră că și pe cei mai în vârstă îi deranjează.

„Mă deranjează personal această discuţie în spaţiul public cine oferă mai mult pensionarilor. Cred că şi pe pensionari îi deranjează această dispută. Această discuţie trebuie avută în coaliţie. Îmi doresc să facem o mărire a pensiilor sustenabilă, nu numai în România, în toată Europa. Important e că ne-am hotărât să mărim pensiile, cât şi salariul minim la 3.000 lei. Dar nu măreşti uniform”, a precizat Marcel Ciolacu.

„Poate mărim mai mult pensiile mai mici. Foarte greu să suporţi cu o pensie de 1.000 – 1.500 lei toate aceste scumpiri din cauza inflaţiei. Toate pensiile trebuiesc mărite, dar cred că soluţia finală e să o luăm în coaliţie. Am cerut de la MFP şi de la Ministerul Muncii o situaţie pe venituri pe familie. Cam aceasta e abordarea în spaţiul european. Am discutat cu alţi miniştrii social-democraţi europeni. Nu putem veni cu măsuri altfel decât cele din Europa”, a completat liderul PSD.

Citeste si: VIDEO- Pensiile ar putea crește în două etape anul viitor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si