Liderul PSD a menționat că rotația guvernamentală va avea loc până la 1 iunie, noul prim-ministru fiind din interiorul PSD.  

”Rotaţia guvernamentală, cu alte cuvinte, noul guvern va avea un prim-ministru care vine din interiorul Partidului Social Democrat. În acest moment acest nume este Marcel Ciolacu. Nu cred că se poate schimba ceva, dar întotdeauna poate exista şi această posibilitate”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.

 

Citește și: Modificări legate de evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale românilor

Acesta a fost întrebat dacă se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să îl nominalizeze pe Mihai Tudose pentru funcția de premier, iar Marcel Ciolacu a subliniat că Tudose nu ar accepta această funcție.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

”Cred că domnul Tudose, în primul rând, ar refuza şi cred că domnul Iohannis nu îşi doreşte o aventură politică acum şi o instabilitate politică. Atât eu, cât şi domnul prim-ministru Nicolae Ciucă ne dorim o stabilitate politică şi am văzut, având această stabilitate politică, am făcut faţă unor crize suprapuse şi am reuşit, împotriva la toate opiniile, să depăşim momente dificile nu numai pentru România”, a

spus Ciolacu. 

Citește și: VIDEO- Românii cu salarii foarte mari ar putea fi impozitați. Declarațiile lui Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu a subliniat, totodată, că rotativa guvernamentală va avea loc până la 1 iunie

  ”Categoric se întâmplă până la 1 iunie. Avem un acord politic pe care îl respectăm. În acest moment respectăm acordul politic. Asta nu înseamnă că eu, cu domnul Nicolae Ciucă şi cu domnul Kelemen Hunor nu stăm de vorbă de eventuale schimbări.

Este întotdeauna timp, aceste discuţii au loc, dar acordul, în acest moment, este în picioare aşa cum a fost el semnat. Sunt ferm convins că şi eu şi Nicolae Ciucă, în cazul în care se va modifica acest acord, vom veni în conferinţă de presă şi vom anunţa. În primul rând, nu eu modific acordul, nu Nicolae Ciucă modifică acordul. PSD şi PNL au puterea de a modifica acest acord. (...) Cei doi stâlpi ai acestei coaliţii, fără să jignesc pe nimeni, sunt reprezentaţi de PSD şi PNL”, a precizat Ciolacu. 

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Transporturilor 

Acesta a mai fost întrebat dacă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va rămâne în aceeași poziție, iar acesta a menționat că este în continuare mulțumit de activitatea acestuia.  

”Sunt în continuare mulţumit. În acest moment, aceasta este decizia, conform acordului. De aceea v-am spus că avem aceste discuţii. Nu mai vorbim de un guvern de coaliţie, vorbim de Guvernul României. Mai mult, presupun că vă amintiţi când miniştri erau traşi din fes, aşa ne-a povestit domnul Orban. Am văzut unde s-a ajuns şi cât au putut ei să decidă într-un guvern tras din fes.

S-a ajuns la o criză socială, economică, o criză energetică influenţată şi din exterior şi la ce inflaţie s-a ajuns(...) Am o analiză proprie a miniştrilor de la PSD, PNL şi UDMR şi voi avea o discuţie cu domnul Ciucă despre ei. Cine a performat şi s-a ridicat, rămân la părerea că nu e bine să stricăm ceea ce funcţionează(...) Vrem performanţă la Transporturi, schimbăm miniştrii din an în an. În Germania nu s-a schimbat ministrul de la Transporturi, 14 ani, dar vrem infrastructura să fie ca în Germania. Este un ministru, Sorin Grindeanu, care a performat şi e vizibilă performanţa. Eu mi-aş dori să rămână în continuare”, a subliniat Ciolacu. 

Citește și: Ministrul Gabriela Firea- Anunț despre pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor

De asemenea, acesta a fost întrebat dacă UDMR pleacă de la guvernare.  

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Ianis Hagi și Elena, nuntă de poveste în Buftea. Ce tradiții nu vor lipsi de la marele eveniment- radioimpuls.ro

”Părerea mea e că au făcut o greşeală mutând discuţiile ce au avut loc între trei persoane, respectiv liderul PSD, liderul PNL şi liderul UDMR. Aceste discuţii nu trebuiau transferate în spaţiul public şi este o greşeală. Dacă au vrut să influenţeze prin media o decizie a mea sau a prim-ministrului Nicolae Ciucă este o greşeală”, a adăugat Marcel Ciolacu. 

Citește și: VIDEO- Ministerul Justiției cere prag de 9.000 de lei pentru dezincriminarea abuzului în serviciu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si